HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Eylül 2019 Cumartesi Saat: 11:06

EN ÇOK HASSİYET GÖSTERDİĞİMİZ ALAN EĞİTİMDİR

2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Yüksek Öğretim Kurulu himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.
EN ÇOK HASSİYET GÖSTERDİĞİMİZ ALAN EĞİTİMDİR

2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Yüksek Öğretim Kurulu himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç’ın yanı sıra bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, üniversite rektörleri, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alparslan İnce, Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güney, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Köksal Apaydınlı ile üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Törende gerçekleştirdiği konuşmasında YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulu olarak temel çabalarının, yükseköğretim sistemimizdeki olağan süreçleri sürdürmekten ziyade yükseköğretimi tedrici bir şekilde yeniden inşa etmek olduğunu ifade ederek ülkemizin bugün dünyada küresel bir aktör olarak büyük bir yarışın içinde olduğunu ve bu yarışı önde sürdürme kararlılığında olduğunu belirtti.  Başkan Saraç, “Her türlü sömürüye karşı savaşan bir ülkenin yükseköğretim sisteminin, akademinin tüm alanlarında, tekrarlayan değil üreten olması gerektiğinin bilincindeyiz. Anadolu’nun her köşesindeki üniversitelerimizi, eğitimin yanı sıra topluma hizmet noktasında da işlev görebilmeleri için, YÖK olarak devletimizin diğer kurumları ile birlikte tüm imkânlarımızla destekliyoruz.” dedi. Başkan Saraç, geçen beş yıl içerisinde birçok yapısal değişikliği uygulamaya koyduklarını belirterek YÖK 100/2000 Doktora Projesi, Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi ve Dijital Dönüşüm programı hakkında pek çok bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim ve öğretim hayatında son 17 yılda yaşanan gelişim ve yenilikleri anlatarak “Ülkemizin yönetim sistemini değiştirirken en çok hassasiyet gösterdiğimiz alanlardan biri de eğitim-öğretimdir. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurduğumuz Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu bu anlayışın bir ifadesidir.” dedi. Türkiye’nin yükseköğrenim alanında da özellikle son 17 yılda çok büyük bir başarıya imza attığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 76 olan üniversite sayısının 207’ye, öğretim elemanı sayısının 70 binden 168 bine, öğrenci sayısının da 1,6 milyondan 8 milyona yükseldiğini ifade etti.

Hayatın bizatihi kendisi gibi eğitim-öğretim alanının da dinamik bir süreç olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Dünyadaki gelişmelere, ülkemizin ihtiyaçlarına, milletimizin taleplerine göre okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim-öğretimin tüm aşamalarında tedrici bir değişim şart. Önemli olan, bu değişimi konunun tüm taraflarının katılımı, katkısı ve kararıyla gerçekleştirebilmektir. Ama ülkemizin eğitim-öğretim alanında kat ettiği mesafeyi görmeden ve kabul etmeden diğer konulara doğru şekilde odaklanamayız. Bunun için eğitim-öğretim meselesi önümüzdeki dönemde de önceliklerimiz arasında ilk sırada yer almaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim öğretim yılında verilen “YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri”, ödül almaya hak kazanan akademisyen ve üniversitelere verildi.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız