HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Ekim 2019 Salı Saat: 08:45

TAŞBAŞI’NA SEYİR TERASI MÜJDESİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Mahallesi’nde bulunan ve “Tabya Başında Üç Kız Yan Yana” türküsünden esinlenerek yapılan Üç Kız Heykeli’nin bulunduğu alanda seyir terası projesini hayata geçirecek. Taşbaşı Mahallesi’n
TAŞBAŞI’NA SEYİR TERASI MÜJDESİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Mahallesi’nde bulunan ve “Tabya Başında Üç Kız Yan Yana” türküsünden esinlenerek yapılan Üç Kız Heykeli’nin bulunduğu alanda seyir terası projesini hayata geçirecek.

Taşbaşı Mahallesi’ne yapılması planlanan proje kapsamında seyrin daha keyifli hale gelmesi amaçlanırken oturma elemanları, bitkisel peyzaj düzenlemeleri, ağaç altı oturma alanları, çocuk oyun parkı, aydınlatma elamanları, yaslanma ünitesi, sert zemin peyzaj düzenlemeleri ve Üç Kız Heykeli’ni yenileme çalışması yapılacak.

TURİZMDE CANLILIK SAĞLANACAK

Yapılacak olan çalışma, manzarası ve tarihi dokuyusuyla dikkat çeken Taşbaşı Mahallesi’nin cazibesini artıracağı gibi ilin turizmine de katkı sunacak.

İlin tarihi dokusunu koruyarak turizmde canlılık sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini belirten Başkan Güler, “Taşbaşı Mahallemizin simgelerinden olan Üç Kız Heykeli’nin bulunduğu alana yapacağımız seyir terası kısa sürede dikkatleri üzerine çekecek. Ordu manzarasının izlenebildiği nadir noktalardan biri olan bu alan, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelecek. Yapacağımız çalışmalarda tarihi dokuyu ve ilin kültürel değerlerini koruyup kollayacağız” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : TAŞBAŞI’NA, SEYİR, TERASI, MÜJDESİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız