HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ekim 2019 Perşembe Saat: 09:17

Organik yumurta üretimi artıyor

Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; serbest sistem modeli ile günde üretilen yumurta sayısının ortalama olarak 48 bin civarında olduğunu belirterek, üretimin her geçen gün arttığını söyledi. Yılmaz, Genç Çiftçi Projesi kapsam
Organik yumurta üretimi artıyor

Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; serbest sistem modeli ile günde üretilen yumurta sayısının ortalama olarak 48 bin civarında olduğunu belirterek, üretimin her geçen gün arttığını söyledi.

Yılmaz, Genç Çiftçi Projesi kapsamında Fatsa ilçemizde kurulan Uğur Gebeş'e ait organik yumurta üretim tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

2019 YILINDA 9 YENİ İŞLETME DAHA KURULDU

İşletme ziyareti esnasında İl Müdürlüğümüzün tavukçuluk konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Üreticilerimizin kazançlarının artırılması ve fındığın yanında ek gelir getirici üretim modellerinin oluşturulması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce birçok proje uygulanmaktadır. Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen "Entegre Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi" hayata geçirilmiştir. Uygulanan proje ile birlikte organik yumurta üretimi yapacak olan 9 yeni işletme daha kurulmuştur. Bu işletmelere çevre telleri, alet ve ekipmanları dahil olmak üzere kümes yapımına ve yarka alımına % 50 hibe desteği sağlanmış olup toplam hibe tutarı 225 bin TL dir. Ayrıca kurulan bu işletmelerin organik yumurta üretimi yapabilmeleri için gerekli olan sertifikalarını alabilmeleri için İl Müdürlüğümüz tarafından sertifikalandırma çalışmaları devam etmektedir" dedi.

TAVUKÇULUK KONUSUNDAKİ ÇALIŞMALARA 2014 YILINDA HIZ VERİLDİ

İlimizde yumurta üretimini artırmak amacıyla yapılan çalışmaların aslında yeni olmadığını ve 2014 yılında bu çalışmalara hız verildiğini vurgulayan Yılmaz, "2014 yılında, İl Müdürlüğü olarak tarım sektörünün içerisinde bulunan çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde ilimiz de yumurta üretimi açısından dönüm noktası sayılabilecek çok önemli bir çalışmayı başlattık.

Bu kapsamda hem üreticilerimiz hem tüketicilerimiz tarafından kabul gören "Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunu Geliştirme Projesi" ni ilimizde uygulamaya koyduk. Aynı zamanda, uyguladığımız bu proje Bakanlığımız tarafından 2018 yılında Ülkemiz genelinde düzenlenen "Tarıma Değer Katanlar Proje Yarışması" nda bireysel Kategoride birinci seçildi. Daha sonra bu projenin devamı niteliğinde olan yeni projeleri hayat geçirdik. İl Müdürlüğü olarak gerek yerel kaynaklarla uyguladığımız projelerimiz gerekse Bakanlığımız tarafından uygulanan Genç Çiftçi Projeleri kapsamında şuan itibariyle 37 tanesi organik olmak üzere toplam 94 adet işletmeyi ilimize kazandırmış olduk" ifadelerini kullandı.

Ordu’da serbest sistem modeli ile günde üretilen yumurta sayısının ortalama olarak 48 bin civarında olduğunu belirten İl Müdürü Kemal YILMAZ; "Kurulan yeni işletmeler ile birlikte 29 bini organik olmak üzere serbest sistem modeli ile ilimizde günde üretilen toplam yumurta sayısı 48 bine ulaşacaktır.

Bu rakamları daha yukarıya taşımak adına sektördeki tüm paydaşlarımızla uyum ve işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aynı zamanda üreticilerimizi, ek gelir getirici yeni üretim modelleri ile buluşturmak amacıyla yeni projeler uygulayacağız. Ben bu projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, yeni tesislerimizin ilimize hayırlı olmasını temenni ederim" diye konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : Organik, yumurta, üretimi, artıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız