HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ekim 2019 Perşembe Saat: 09:39

ÇOCUK İZLEME MERKEZİ (ÇİM) DE SONA DOĞRU

ÖZEL HABER
ÇOCUK İZLEME MERKEZİ (ÇİM) DE SONA DOĞRU

Ordu’da, Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM), için İl Sağlık Müdürlüğü yerleşkesinde tahsis edilen alanda hizmet binasının yılsonuna yetiştirilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.

2017 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya konulan projede hemen her ilde Çocuk İzleme Merkezleri için yer tahsisi yapılırken, Ordu’da ise bu uygulama için gecikmelide olsa nihayete erdirildi.

Devletimizin bir şekilde olumsuz hadiselere maruz kalan, soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde yanlış metotlarla ruhen ve bedenen örselenen çocukluklarımıza yenilerinin eklenmemesi adına yaptığı çalışmalardan birisi de Çocuk İzleme Merkezleri oldu.

Bu konuyla alakalı gazetemizin haber ve haber takip konusu olan Çocuk İzleme Merkezinin Ordu’ya kazandırılması yönünde yaptığı haberler sonuç vermeye başladı. Son olarak paydaş kurumlar içerisinde yer alan başta Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan İl Müdürlüklerinden edinilen bilgilere göre Ordu Çocuk İzleme Merkezi hizmet binasının bitme noktasına geldiği öğrenildi.

Yetkililerin konuyla alakalı gazetemize verdiği bilgilerde ise, ÇİM’in 2019 yılının son ayına kadar da faaliyete geçirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

İnsanlık tarihi ile yaşıt olan suç kavramı karşısında himayeye en muhtaç menfaat grubunun çocuklar olduğunun altını çizerek, Ordu’da ki bu kurumların gerekli adımları geçte olsa atmaları memnuniyetle karşılanırken, benzer adımların da Kadın İzleme Merkezi (KİM) içinde ivedilikle atılması bekleniyor.

Öte yandan konunun önem ve hassasiyeti üzerine yaptığımız bir başka araştırmada ise Ordu’da, ortaya çıkan istatistikler de günümüzde suç işleme yaşının kaygı verici seviyelere düştüğünü, suç oranlarında keza suçun mağduru olan çocuk sayısında ciddi bir artış yaşandığını gösteriyor. (HABER ŞAFAK DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : ÇOCUK, İZLEME, MERKEZİ, (ÇİM), DE, SONA, DOĞRU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız