HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Ekim 2019 Pazar Saat: 09:39

“EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR”

Halk arasında ölüm tokası olarak isimlendirilen ve emniyet kemeri yerine sadece toka takılmasının büyük hayati tehlikelere neden olduğunu anlatan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Emniyet kemeri yerine, uyarı sesini kesen ve halk arasında öl
“EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR”

Halk arasında ölüm tokası olarak isimlendirilen ve emniyet kemeri yerine sadece toka takılmasının büyük hayati tehlikelere neden olduğunu anlatan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Emniyet kemeri yerine, uyarı sesini kesen ve halk arasında ölüm tokası adı verilen aparatın kullanımı nedeniyle gerçekleşen ölümlü trafik kazaların önüne geçmek için denetimler sıklaştırılmalıdır” dedi.

Karayolu araçları ne kadar sağlam üretilirse üretilsin, bir kaza anında sürücü ve yolcuların yaralanmalarının ve hatta ölmelerinin önüne geçmek için bazı tedbirler alınmasının zorunlu olduğunu belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Emniyet kemeri kullanılması da bu tedbirlerden biri ve en önemlisidir. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 150. Maddesinin B fıkrasında, Emniyet kemeri kullanılmasının zorunlu olduğu ve hangi araçlarda nasıl kullanılacağı ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için devletimiz hukuki düzenlemeler yaparak, kaza sonucunda yaralanma ve ölümleri en aza indirmek için çalışmalar yapmaktadır.

Otomobil üreticileri de, otomobillerini kullanan müşterilerinin can güvenliğini sağlamak için çeşitli tedbirler alıyorlar. Bu tedbirlerden birisi de, otomobil harekete geçtiği anda şoför koltuğunda ve yanındaki koltukta oturan birisi olduğu zaman sinyal vererek emniyet kemeri takılması gerektiğini hatırlatan sesli uyarı sistemi. Şoför ve yolcuların dalgınlıkla emniyet kemeri takmalarını unutmalarını önlemek için geliştirilen bu sistem, artık neredeyse tüm araçlarda var” diye konuştu.

Emniyet kemeri takmak istemeyen ve uyarı sesini de kesmek isteyen bazı sürücülerin sahte emniyet tokası kullanarak adeta ölüme davetiye çıkardıklarının altını çizen Apaydın, “Ölüm tokası” da denen sahte tokaların kullanılmasının önlenmesi için emniyet görevlileri kontrolleri artırmalıdır. Ölüm tokası kullanılmasının engellenmesi için farkındalık oluşturacak çalışmalar yapılması, okullarda bu konunun özellikle öğretilmesi, ehliyet kurslarının ölüm tokalarının kullanımının ne kadar tehlikeli sonuçları olacağını sürücü adaylarına ayrıntılı olarak anlatılmalıdır. En önemlisi vatandaşlarımız emniyet kemeri kullanmayan sürücüleri uyarma konusunda bilinçlendirilmelidir. Aksi halde en basit kazalar kötü sonuçlar doğurabilir” şeklinde belirtti.

Anahtar Kelimeler : “EMNİYET, KEMERİ, HAYAT, KURTARIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız