HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ekim 2019 Cuma Saat: 08:45

“EVİMİZİN ÖNÜNDEKİ PİSLİĞİ SÜPÜRECEĞİZ”

Irak ve Suriyeye sınır ötesi operasyona ilişkin yetkinin 1 yıl uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi TBMM Genel Kurulunda büyük bir çoğunlukla kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’nun te
“EVİMİZİN ÖNÜNDEKİ PİSLİĞİ SÜPÜRECEĞİZ”

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyona ilişkin yetkinin 1 yıl uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi TBMM Genel Kurulunda büyük bir çoğunlukla kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nun tezkereyi kabulünün ardından bir basın açıklaması yapan Ordu Milletvekili Ergün Taşcı gündeme dair konuları değerlendirdi.

“Evimizin önündeki pisliği güzelce süpüreceğiz.” diyerek sözlerine başlayan AK Parti Ordu Milletvekili Ergun Taşcı, “Türkiye’nin yapılacak olan operasyonla ilgili amacı, varmak istediği nokta tam olarak bellidir. Her şey açıktır. Gizli saklı hiçbir şeyimiz yoktur. Diplomasi kanalları tüm imkanları ile değerlendirilmiş, geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi Rusya ve İran ile üçlü zirveler yapılmış, Amerika ve Avrupa ile sürekli temas halinde olunmuştur. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere konuyla ilişkin diplomasi en üst düzeyde aralıksız gerçekleştirilmiştir.

Başka hiçbir devletin yanına bile yanaşmayacağı haliyle, en insani, en vicdani, en ahlaki vaziyette Suriye’nin kuzeyindeki bölge terör unsurlarından tamamen arındırılacak; derinliği yaklaşık 30 km olacak şekilde güvenli bir bölge tesis edilecek ve o topraklarda gerçek sahiplerinin güven içerisinde yaşayabilecekleri bir alan oluşturulacaktır. İkinci aşamada ise bu güvenli bölgede barınma ve beslenme olanakları, altyapısı, ticaret ve tarım projeleri ile beraber bir şehir inşa edilecektir. Öyle ya da böyle evsiz, barınaksız, vatansız kalanlar, büyük ve maliyetli bir proje ile ana yurtlarına geri yerleştirilecektir.

Aslına bakılırsa devletimiz, ülkemiz için olduğu kadar bölge devletleri ve Avrupa’nın selameti için de büyük bir sorumluluk üstlenmiştir. Bu nedenle bu harekata başta Avrupa olmak üzere tüm dünya destek vermelidir. Çünkü Türkiye başkasının toprağını işgal etmek, şehirleri yakmak, evleri yıkmak, masumları ağlatmak için değil, insan onurunu kurtarmak, gözyaşlarını dindirmek, yuvasızlara kol kanat olmak için bugün sahadadır.

Bunu yaparken tabi her şeyden önce on yıllarca başımıza bela olan terör bataklığı da kurutacak, ana damarına hançer vuracağız.

Ekonomik ve toplumsal olarak sürekli tartışma konusu olan mülteciler ile ilgili köklü bir çözüm elde etmiş olacağız.”

Yapmış olduğu açıklamada muhalefetin sergilemiş olduğu tutuma da değinen Ergün Taşcı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletimiz tarafından yürütülen diplomasi trafiği neticesinde bölgede çok önemli aktörler olan koskoca devletler bile ikna oldu ve Türkiye’nin haklılığını kabul etti ama bizim muhalefetimiz bazı şeylere hala ikna olmadı, böylesi hayati önemi haiz bir konuda bile bilhassa CHP’nin bir kısım sözcüsünü anlamakta zorluk çekiyoruz. Neymiş Türkiye Suriye’ye girerse bölgenin demografik yapısını değiştirirmiş, Türk askerinin Suriye’de ne işi varmış, Amerika ile savaşa giriyormuşuz gibi akla ziyan durumlarla karşılaşıyoruz. PKK/PYD bölgede demografik yapıyı değiştirirken neredeydi bu arkadaşlarımız merak ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü herkesten daha çok sevdiğini, onun ilkelerini herkesten daha çok savunduğunu iddia edenler, Gazi Mustafa Kemal’in Hatay için verdiği mücadeleye, yürüttüğü diplomasiye baksınlar bir kere.”

“Afrin Harekatı başlamadan önce de türlü karanlık senaryolar yazılmış, Afrin bataklığında ne işimiz var denilmişti. Devletimiz kararlıdır ve bu kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Sınırımızda terör koridoru kurdurmayacağız. Bu koridor Suriye’nin gerçek sahiplerinindir.” diyerek açıklamalarına devam eden Taşcı sözlerini şu cümlelerle tamamladı.

“Huzuru, asayişi, kardeşliği temin ve barışı tesis etmek üzere yola revan olan kahraman ordumuzu ve güvenlik güçlerimizi Yüce Mevlam her türlü kötülükten muhafaza eylesin, mansur ve muzaffer kılsın. Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin inşallah.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız