HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ekim 2019 Cuma Saat: 08:46

“DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

‘Balık Kayıp, Devlet Seyrediyor’ haberimize Valilikten açıklama:
“DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

Gazetemizin 23 Eylül 2019 tarihli nüshasında, “Balık Kayıp Devlet Seyrediyor!!!” başlıklı yayınlanan haberimize Ordu Valiliğinden cevap geldi.

Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, imzasıyla tarafımıza gönderilen yazı da av sezonunun başladığı 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren denetimlere sıkı bir şekilde devam edildiği ve bugüne kadar 93 adet denetim yapıldığı 7 kişiye ise idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Vatandaşlardan gelen ve ihbar ve şikayetler ile anında müdahale dildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği üzere 1380 sayılı Su ürünleri kanununun 33. Maddesi ile su ürünlerinin deniz ve iç suların korunma kontrolü ile yetkilendirilen kurumlardan biride Tarım ve Orman Bakanlığıdır.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü balıkçıların avlanma araçları avlanma yöntemleri başta olmak üzere avlanılan balık türlerinin boy avlanma zamanı avlanma yerlerini düzenleyen tebliğe uyumunu sağlamak amacıyla denetimler yapılmaktadır.

Bu kapsamda su ürünlerinin karaya çıkış noktaları balıkçı gemileri yol güzergahları işleme tesisleri soğuk hava depoları ve su ürünleri toptan ve perakende satış yerlerinde denetimler bir program dâhilinde yapılmaktadır.

Bu çerçeve de; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonun da Ünye, Fatsa, Perşembe ve Altınordu ilçe tarım ve orman müdürlüğü denetim ekiplerinin katılımıyla karaya çıkış noktaların da deniz ve iç sularda balıkçı barınak ve çekek yerlerinde su ürünleri perakende satış yerlerinde yol güzergahlarında ve balık halinde su ürünleri av sezonunun başladığı 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren denetimler sıklaştırılmış ve bugüne kadar 93 adet denetim gerçekleştirilmiştir.

Bu denetimler sonucunda; avlanma yasaklarına uymayan yasak boydaki su ürünlerini satan 7 kişiye idari para cezası uygulanmıştır. Denetimler sonucunda muhtelif miktarda av aracına (misina ağ) ve avlanabilir asgari boydan küçük 188 kasa istavrit balığına el koyulmuştur.

Su ürünleri kontrolleri 1380 sayılı su ürünleri kanunu ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde yukarıda sayılan noktalarda vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetlerde göz önünde bulundurularak belirli bir program dahilinde yapılmaya devam etmektedir.”

 

 

Anahtar Kelimeler : “DENETİMLER, ARALIKSIZ, DEVAM, EDİYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız