HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Ekim 2019 Pazar Saat: 10:08

“YaşaTIR” Kanser Hastalarına Umut İçin Yollarda

Türk Kızılay’ın proje ortağı olduğu, Çukur televizyon dizisi ve Kansersiz Yaşam Derneğince düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında “YaşaTIR” adıyla hazırlanan 80 kişilik mobil eğitim tırı eğitimlerine başladı.   “Çu
“YaşaTIR” Kanser Hastalarına Umut İçin Yollarda

Türk Kızılay’ın proje ortağı olduğu, Çukur televizyon dizisi ve Kansersiz Yaşam Derneğince düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında “YaşaTIR” adıyla hazırlanan 80 kişilik mobil eğitim tırı eğitimlerine başladı.
 
“Çukur'da Umut Var-Umut Yaşatır" sloganıyla düzenlenen sosyal sorumluluk projesi “YaşaTIR” kapsamında farklı şehirlere uğrayan mobil eğitim tırı, hem kan bağışı ve kök hücre donörlüğü konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıyor hem de kan ve kök hücre bağışlarını kabul ediyor. İstanbul’da Eminönü ve Üsküdar’da başlayan projenin bir sonraki şehri ise Adana oldu. Kanserin önlenmesi ve erken teşhisin önemi konusunda bilgilendirmenin yapıldığı ve vatandaşların kan ile kök hücre bağışlarının kabul edildiği etkinlikte dizinin "Medet"i Mustafa Kırantepe ile "Azer" karakterini canlandıran Adanalı oyuncu Cihangir Ceyhan da tırda vatandaşlarla bir araya geldi. “YaşaTIR” mobil eğitim tırı, daha sonra ise Osmaniye ve Gaziantep’in ardından farklı şehirlere de uğrayarak bilinçlendirme ve bağış çalışmalarını sürdürecek.
 
“Kızılay'la çıktığımız bu yolculukta da kan ve kök hücre bağışı topluyoruz”
 
Hastalara umut olma isteğini her zaman taşıdıklarına dikkati çeken Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Didem Kaymaz “Hepimiz kanserin hayatımızdaki öneminin farkındayız. Proje ortağımız Kızılay'la birlikte çıktığımız bu yolculukta da kan ve kök hücre bağışı topluyoruz. Bu kampanyayla kemik iliği nakli için bekleyenlere umut olabiliyoruz.” dedi.
 
Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı’nın da eşlik ettiği etkinlikte, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise kan bağışında bulundu. Oyuncu Kırantepe ve Ceyhan, projede yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.  Lösemi hastası 3 yaşındaki Kuzey Deniz Şengezer ve ailesi de tırı ziyaret etti.
 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız