HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Temmuz 2016 Cumartesi Saat: 11:17

ORDULULAR “İDAM”A NE DİYOR?

HAFTANIN RÖPORTAJI
ORDULULAR “İDAM”A NE DİYOR?

15 Temmuz, Türk tarihine kara bir gün olarak geçti. Darbe girişiminin ardından Türk Milletini yeniden ayağa kaldıran ve milleti meydanlara döken Baş Komutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin beklentileri arasında yer alan “İdam” konusunda da yaptığı açıklamalar ile yeşil ışık yakmıştı.

Gazetemiz editörü Şafak Deliçakar, 2002 tamamen kaldırılan İdam yasasının yeniden geri getirilsin mi?, getirilmesin mi? Sorularına da Ordu’nun kanaat önderleri cevap verdi. Deliçakar’ın yaptığı röportaj ise şu şekilde kaydedildi:

Şafak DELİÇAKAR: Türkiye tarihi bir sınavdan geçiyor. Atılan her adım, alınan her karar bu saatten sonra Türk Milleti adına çok önem taşıyor. FETÖ/PDY darbe girişimin ardından İdam kararı yeniden gündeme geldi. İdam geri gelsin mi? Gelmesin mi? Nasıl bir karar beklentisi içerisindesiniz?

OTSO Başkanı Servet ŞAHİN: Öncelikle Türk Milletine geçmiş olsun diyorum. Evet dediğiniz gibi büyük bir sınavdan geçiyoruz. İdam kararının yeniden geri getirilmesi konusunda hükümetimizin çok iyi hazırlıklar yapması gerektiğini düşünüyorum. Bence getirilmesinde bir mahsur yok. Ancak geçmişe yönelik mi yapılacak? Kararın alındığı tarihten itibaren mi yapılacak? Henüz ortada bir netlik yok. Tabi idam çok kapsamlı geniş bir yasayı kaplıyor. İçerisi nasıl doldurulacak bunu bilmiyoruz. İnanıyorum ki Türk Milleti hükümetiyle birlikte ortak akıl ile bu sorunu da aşacaktır.

CHP Altınordu İlçe Başkanı Mustafa KEMAL: Bende yüce Türk Milletimize ve ulusumuza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Yaşadığımız dünya üzerinde İdam hiç olmasa daha iyi olur, temennisi sanırım hepimizin ortak paydasıdır. Ancak İdam yasasının ha deyince çıkacak bir yasa olmadığını da unutmamak gerekiyor. Özellikle bugünlerde Avrupa ile ilişkilerimiz hiç de iyi değil.

Bu gerginlikte AB ile yapılan anlaşmaların tamamını gözden geçirmek de fayda var. AB’nin idam konusunda ki Türkiye’ye tavrı ve kararı da bellidir. Bunun bize artıları, eksileri ne olur bilmek lazım. Birde bu yasanın sırf Avrupa’ya ve dışarı kaçanlara yönelik de yapılmaması gerekir. Eğer bu düşünce ile yola çıkacak olurlarsa bunda da hata yapmış olurlar diye düşünüyorum. Burada da aklım selim düşünmek ve millet ile birlikte hareket etmek gerekir diye düşünüyorum.

Altınordu Muhtarlar Derneği Başkanı Olgun ÖZTÜRK: Son kaldırdığımız idam yasasının üzerinden tam 14 yıl geçti. Bu süre içerisinde Türkiye üzerinde oynanan oyunları iyice düşünmek ve güzel bir süzgeçten geçirmemiz lazım. İdam yasası sadece vatana uzanan ellerle birlikte, bayrağımıza, inançlarımıza, uzanan eller için de getirilmemeli. Bu yasa eğer gelecekse cinsel istismarlarda ki affedilemez, Allah tarafından, toplum tarafından kabul edilemeyen suçlar içinde getirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Aynı zamanda aile içi katliamlar, töre cinayetlerinde ki ağırlaştırılmış suçlar ve toplumsal katliama neden olan olaylar içinde getirilmelidir. Yine bu yasanın geçmişe yönelik de çıkarılması da beklentilerimiz arasındadır. Hükümetimizin bu noktada atacağı adımlara bizde elbette sonuna kadar destek veririz.

MHP Ordu eski İl Başkanı Hamza ALDENİZ: Türkiye, demokrasi dışı arayış ve müdahale çabalarıyla sarsıldı. Bu olay tarihimizin bir köşesinde devamlı asılı duran, hepimizi kara kara düşündüren vahim olaylara sinsi sinsi gelindi.

Husumet depremi vicdanları yıkacak kadar şiddetli oldu, ileri demokrasi iddiaları boş ve asılsız çıktı. Bilinsin ki, Türkiyemiz şu an çıkmazdadır. Cumhuriyet tarihinin en kırılgan, en yürek yaralayıcı dönemini yaşıyoruz. Sabırlı olmalı, sağ duyunun rehberliğinden ayrılmamalıyız.

Kin, nefret, öfke salgınına kapılıp bu cennet vatana tuzak kurup arkasına yaslanarak birbirimize girmemize seyre dalanların değerlerine su taşımaktan kaçınmalıyız. Üzerimizde oynanan acımasız kumarı görmeli, aklımızı başımıza almalıyız. Türkiye yoğun bakımda, yoğunlaşmış risk altındadır.

Türk Milleti, savaş, yakın savaş, darbe ve terör tehdidi kapsamında idam cezasını ele almaya hazırdır. Milletine bomba atan teröristlere hesap iliklerine kadar sorulsun. Darbecileri cezalandırırken yarım yamalak demokrasimizi daha fazla hırpalamamak gerekir diye düşünüyorum. Hukukun üstünlüğünden ayrılmamamız gerekiyor

Anahtar Kelimeler : ORDULULAR, “İDAM”A, NE, DİYOR?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız