HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ekim 2019 Salı Saat: 08:13

TÜRMOB'DA KARTALOĞLU DÖNEMİ

TÜRMOB, 23. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI
TÜRMOB'DA KARTALOĞLU DÖNEMİ

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinin (TÜRMOB) 23. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 

 

TÜRMOB 23. Olağan Genel Kurulu 12 Ekim 2019 Cumartesi Günü saat 10:00’da başladı. İlk gün görüşmelerin yapıldığı genel kurulda ikinci gün oy kullanıldı.

 

23. Olağan Genel Kuruluna Ordu Mali Müşavirler Odasını temsilen Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Fatsa Belediye Başkan Yrd. Ercan Yurttaş, Üst Birlik Delegeleri; Ercan Kır, Ali Yalçın, Sayit Gültepe, Barış Sayan, Mustafa Çörtük  ve oda yöneticileri ile temsil edildi.

 

Genel Kurul açış konuşmasında TÜRMOB Genel Başkanı A.Masis Yontan; "Barış Pınarı Harekatının başarıyla ve daha az kayıpla bitmesini, ordumuzun hedefine varmasını ve bölgeye barış getirmesini arzu ediyoruz. Barış Pınarı Harekatı'nın en kısa zamanda amacına ulaşarak sonuçlanmasını diliyorum.

"EN AZ YÜZDE 4 BÜYÜMELİYİZ"

Türkiye nüfusunun 82 milyon olmasına karşın gerçek usul ile kurumlar vergisi mükellef sayısının nüfusa oranının sadece yüzde 3,3'te kaldı. Bunun nedeninin ülkedeki yetersiz sermaye yapısı olmasıdır. Yeni kurulan limited şirketlerinin yüzde 59,52'sinin, yeni kurulan anonim şirketlerin yüzde 68,55'inin sermayesi 100 bin liranın altındadır. Türkiye'nin ekonomik hedeflerini tutturması için mutlaka büyümesi ve yatırım yapması gerekir.

İstihdamın yüzde 56,6'sı hizmet sektöründe yer alıyor, sanayideki istihdam oranı ise yüzde 20'lerde kalıyor. "İşsizliğin artmaması için en az yüzde 4 büyümemiz gerekir."

"BELLİ BİR SÜRE MESLEĞİ YAPMIŞ OLANLARA YEŞİL PASAPORT TALEP EDİYORUZ”

TÜRMOB olarak beyan süreleri, muhtasar ve SGK beyannamelerinin birleşmesinin ötelenmesi, net hasılat esası uygulamasının yasadan çıkarılması, defter beyan sisteminin iyileştirilmesi gibi konularda başarı sapladık.  "Belli bir süre mesleği yapmış olanlara yeşil pasaport talep ediyoruz. Mali tatilin de daha insani bir hale gelmesini istiyoruz, Maliyenin de bir kaybı olmaz. Ayrıca üç sorunumuz da Gelir İdaresi Başkanlığında çözüm bekliyor. Meslek mensuplarına mücbir sebep halinin tanınması, giderlerle ilgili kavramın genişletilmesi ve yeminli mali müşavir meslektaşlarımın mesleki sorumluluklarının makul seviyeye getirilmesini istiyoruz. Bunlar üzerinde çalışılıyor. Beyannamelerin ön denetiminin meslek mensuplarınca yapılmasını da talep ediyoruz." Dedi.

 

BİRLİKTE GENEL BAŞKAN OLACAĞIZ, BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ…

 

Genel Kurulda konuşma yapan Türkiye Çağdaş Demokratlar Platformu Genel Başkan Adayı YMM Emre Kartaloğlu; Ülkemizin, vatanımızın devletimizin sorunları var. Şehitlerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza şifa diliyoruz. Her yerde ifade ettik hayata sadece meslek sorunları itibari ile bakamayız. Ne kadar iyi bir ülkede yaşıyorsak mesleki sorunlarımız da daha iyi çözümlere ulaşması mümkün olacaktır. Bu anlamda dedik ki sosyal muhasebe yapacağız. Mali müşavir bakış açısıyla tüm ülke meselelerine bakacağız. Ekonomik sorunlarımıza, çevre sorunlarına, demokrasi-adalet- hukuk sorunlarına mali müşavir bakış açısıyla sosyal muhasebe yaparak yaklaşacağız.

Anahtar Kelimeler : TÜRMOB'DA, KARTALOĞLU, DÖNEMİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız