HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Kasım 2019 Salı Saat: 08:32

ORDU’DA ASAYİŞ

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının Ocak-Ekim ayları arasında gerçekleştirilen 
ORDU’DA ASAYİŞ

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının Ocak-Ekim ayları arasında gerçekleştirilen huzur ve güven uygulamalarında bugüne kadar çeşitli suçlardan aranan 201 şahıs yakalandığı belirtildi.


Alınan bilgilere göre, Ordu Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan uygulamalarda 9 ayda çeşitli suçlardan aranan 201 şahıs yakalanırken 112 şahsa Kabahatler Kanunu uyarınca 17 bin 215 lira idari yaptırım uygulandığı bildirildi.

133 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Söz konusu uygulamalarda 544 sürücü hakkında 168 bin 741 lira para cezası uygulanırken aranan 18 araç yakalandığı, 133 aracın da trafikten men edildiği kaydedildi.


Uygulamalarda ayrıca 4 adet tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca 2 adet av tüfeği ile 7 litre kaçak içki ele geçirildi.

 

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

 

Ünye ilçesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda uyuşturucu madde kullanıcılarına göz açtırılmıyor.

 

İlçede son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda şüphe üzerine durdurulan 3 kişinin üzerlerinde yapılan aramada 3 gram esrar maddesi ile 6 adet ecstasy hap ele geçirildi.

Bir araçta yapılan aramada ise 1 gram esrar maddesi, 1 kişinin üzerinde 25 gram esrar maddesi, 1 kişinin üzerinde 7 gram esrar maddesi, 1 kişinin üzerinde 4 gram esrar maddesi ile 2 adet ecstasy hap ele geçirildi.


Aynı uygulamada 1 şüpheli şahıs hakkında uyuşturucu madde ticaretinden adli işlem yapıldı.

 

KAÇAK SİGARA VE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

 

Ordu'da iki Gürcistan plakalı araçta yapılan aramalarda çok sayıda kaçak sigara ve kaçak içki ele geçirildi.


Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince kaçak sigara ve içki satışına yönelik yapılan çalışmalarda, Gürcistan plakalı bir araçta yapılan aramada zula halinde 33 karton (330 paket) gümrük kaçağı sigara, 9 şişe gümrük kaçağı içki ele geçirildi. Araca el konulurken araç sürücüsü Gürcistan vatandaşı hakkında mahkeme tarafından adli kontrol kararı verildi.


Ayrıca bir başka Gürcistan plakalı bir minibüsten ellerinde poşetlerle inen 3 Gürcü vatandaşı takibe alındı. Ellerinde poşetlerle Bucak Mahallesi'nde bir binaya girerken yakalanan kişilerin üzerinde ve yanlarındaki torbalarda yapılan aramada 94 karton (940 paket) gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.


Gözaltına alınan 3 Gürcistan vatandaşından 2'si hakkında adli kontrol kararı verilirken 1 kişi serbest bırakıldı.


Fatsa ilçesinde ise bir ihbarı değerlendiren ekipler tarafından tekel bayisi iş yerinde yapılan aramada 17 adet kaçak içki ele geçirildi. İş yeri sahibine 5607 SKM suçundan işlem yapıldı.

Yapılan açıklamada Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ve Ordu İl Jandarma Komutanlığı olarak, emniyet ve asayişin sağlanması maksadıyla trafik kontrollerine, suç ve suçlularla mücadele ile aranan şahısların/araçların yakalanmasına ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik kontrol ve denetimlerin etkin bir şekilde devam edeceği ifade edildi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, ASAYİŞ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız