HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Kasım 2019 Cumartesi Saat: 09:35

KANTİNLER DENETLENDİ

Ordu İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından okullarda bulunan kantin ve yemekhanelere yönelik 2019 yılında 956 adet denetim gerçekleştirildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdür
KANTİNLER DENETLENDİ

Ordu İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından okullarda bulunan kantin ve yemekhanelere yönelik 2019 yılında 956 adet denetim gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol ekipleri tarafından gıda işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirilmektedir. Özellikle geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin daha sağlıklı ortamlarda beslenmesini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmelerine yönelik gerçekleştirilen denetimlere ayrı bir önem verilmektedir.

Bu kapsamda İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından okullarda faaliyet gösteren kantin ve yemekhanelere yönelik olarak 2019 yılında 956 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda, ilimizde öğrencilerimize yemek hizmeti vermek amacıyla hazır yemek ve tabldot yemek faaliyeti gösteren 37 gıda işletmesi olup bu işletmelere yönelik 2019 yılında 120 adet denetim yapılmıştır. Ayrıca denetimlerde mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla 35 adet çeşitli yemek numunesi alınmıştır” ifadelerini kullandı.

İl Müdürlüğü olarak denetimlerin yanında gıda güvenliği konusunda öğrencilerimize eğitimlerinde verildiğine dikkat çeken İl Müdürü; “2019 yılında 10.500 öğrencimize gıda güvenliği ve gıda israfı konularında eğitimler verilmiştir. 

Bunun yanında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmelerinde çalışan toplam 291 kişiye de 2019 yılında gıda hijyeni konusunda eğitimler verilmiştir. Başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız olmak üzere sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmek her insanın en temel hakkıdır.

Tüketiciler ve özellikle çocuklarımızın sağlığının en üst düzeyde korunması ve sağlıklı bir toplumun oluşturulması adına ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız ve titizlikle devam edecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Anahtar Kelimeler : KANTİNLER, DENETLENDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız