HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Kasım 2019 Çarşamba Saat: 08:05

110 BİN KİŞİ İCRALIK

ÖZEL HABER
110 BİN KİŞİ İCRALIK

Ordu’da icra dosyalarının yaklaşık 110 binlere kadar ulaştığı belirtildi. 2019 yılının son aylarına yaklaştığımız bugünlerde icra dairelerinde ki dosya sayılarının her yıl katlanarak artması özellikle piyasalarda endişeye neden oluyor.

BANKA BORÇLARINI ÇEKLER VE SENETLER TAKİP EDİYOR

Başta banka kredileri, kredi kart hacizleri olmak üzere bu dosyaları sırasıyla çek, senet, nafaka icraları vs gibi işlemler takip ediyor. İcra dosyalarında en fazla yoğunluk ise başta Altınordu ilçesi olmak üzere bu ilçeyi sırasıyla Ünye ve Fatsa takip ediyor.

PİYASALARDA ÇEK SENET DÖNEMİ KAPANDI

Son üç yılın en kötü sezonunu yaşadıklarını belirten KOBİ’lerde de icraya düşen esnaf sayılarının da artması serbest piyasalarda güvensizliğin sürmesine neden oluyor. Piyasalarda neredeyse çek-senet döneminin kapandığına dikkat çeken küçük ve orta ölçekli esnaflarda alacakların tahsili konusunda da çok zayıf olduğunu bu yüzden piyasada paranın dönmediğini dile getirdiler.

İCRA DAİRELERİ DE TAHSİLAT YAPAMIYOR

Tahsilat konusunda icra dairelerinin de muzdarip olduğu da alınan bilgiler arasında yer aldı. İcra dairelerinin borçluların mal varlıkları olmadığı için tahsilat yapamadıkları gerekçe olarak gösterildi. Bu durumda ise borçların giderek faizle yükselmesine karşı da borçluların daha fazla mağdur olmaları da kaçınılmaz oluyor.

ESNAF VE VATANDAŞ SİCİL AFFI BEKLİYOR

Ordu’da özellikle banka borçlarına ve kredi kartlarına karşı yasal takip ve icralık olanlara bir defaya mahsus sicil affı çıkarılmasa ekonominin daha da kötüye gideceği endişesi de yine hakim sürüyor. Bütçe görüşmelerinin yapıldığı bu günlerde vatandaşlar bu konuda Ordu’lu milletvekillerinden yardım beklediklerini söylediler. (Haber Mehmet KESKİN) 

Anahtar Kelimeler : 110, BİN, KİŞİ, İCRALIK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız