HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Ağustos 2016 Cuma Saat: 11:29

ORGİAD’DAN FINDIK FİYATI UYARISI!

Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz, fındık fiyatlarına müdahale edildiğini iddia etti.   Kaymaz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ORGİAD’DAN FINDIK FİYATI UYARISI!

Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz, fındık fiyatlarına müdahale edildiğini iddia etti.

 

Kaymaz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 468 bin ton olarak açıklanan 2016 yılı fındık rekolte tahmini, geçen yılki rakamın oldukça altında kalmıştır. Geçen yıla göre yüzde 30 ila 50 arası bir düşüş öngörülmektedir. Bakanlığın bu açıklamasıyla fındık rekoltesinde geçen yıla oranla 180 bin tonluk düşüşün olacağı görülmektedir.

 

Rekoltedeki bu düşüşün en önemli nedeni doğal afetlerdir. Yaşanan don olayı, aşırı yağış ve sıcaklık fındığı etkilemiş, dökülmelere neden olmuştur. Doğu Karadeniz’deki illerimizde yüzde 50’lere ulaşan rekolte kayıpları meydana gelmiştir. En büyük düşüş önce Ordu’da ardından Giresun’da yaşanmıştır.

 

Sezon başında kilogramı 14-15 lira seviyelerinde olan fındık fiyatının, sezonun son günleri yaklaşırken rekoltenin düşük olmasına rağmen 10 TL bandında seyretmesi, fındık fiyatlarına müdahale olduğunun bir göstergesidir.  Yaklaşık 5 milyon insanımızı bakan ve 3 milyar dolar civarında önemli bir ihracat kelemimiz olan fındık, birkaç yabancı şirket ve onlarla birlikte hareket edenlerin kazancı uğruna feda edilmemelidir. İlimizin ve Karadeniz Bölgesi ekonomisinin itici gücü olan fındık, tekelci piyasanın insafına bırakılmayacak kadar önemli bir üründür. Bu tekelci piyasa tarafından fındık fiyatının 10 TL bandında yatay seyretmesi amaçlanmaktadır.

 

Bu kadar düşen fındık fiyatları, üreticilerimizi mağdur edecektir. Emeğinin karşılığını alamayan, üretimden para kazanamayan çiftçimizi bahçede tutmamız olanaksız hale gelecektir. Bu durumdan başta üreticilerimiz olmak üzere, esnaflarımız, ticaretle uğraşan herkes zarar görecektir. Geçen yıla oranla bazı yerlerde yüzde 30, diğer yerlerde yüzde 50’ye varan rekolte kaybı olmasına rağmen, fındık fiyatlarının yeniden revize edilerek yükselmesini bekliyoruz. Üreticilerimizin yaşadığı mağduriyetinin bu sezonki fiyatlarla giderilmesini umut ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler : ORGİAD’DAN, FINDIK, FİYATI, UYARISI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız