HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Aralık 2019 Salı Saat: 02:27

“YILBAŞI ÖNCESİ SAHTE İÇKİYE DİKKAT”

Yılbaşı kutlamaları fırsat bilinerek piyasaya sürülen sahte alkollü içkiye karşı uyarıda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Sahte alkollü içki üretimi ve satışı, yılbaşı gibi özel günler fırsat bilinerek daha faz
“YILBAŞI ÖNCESİ SAHTE İÇKİYE DİKKAT”

Yılbaşı kutlamaları fırsat bilinerek piyasaya sürülen sahte alkollü içkiye karşı uyarıda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Sahte alkollü içki üretimi ve satışı, yılbaşı gibi özel günler fırsat bilinerek daha fazla artıyor. Vatandaşlarımız piyasaya verilen bu sahte ve ölümcül riskleri olan ürünleri alırken bandrolüne dikkat etmeli. Öte yandan şimdiden üretimi yapılıp piyasaya sürülen bu tür sahte içkilerin denetimi ve kontrolleri daha yoğun yapılmalı” dedi.

-“SAHTE ALKOL ÜRETENLER YILBAŞI GİBİ ÖZEL ZAMANLARI KOLLUYOR”

Vatandaşların kesinlikle bandrol kontrolünü kendilerinin yaparak sahte içkiye karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Sadece bu yılın ilk 8 ayında toplam 267 bin 102 litre kaçak alkollü içki ele geçirildi. Yeni yıl yaklaşırken, vatandaşların sağlığını doğrudan olumsuz etkileyecek bu sahte alkollü içki üretenlerin sayısında maalesef artış görülüyor. Yılbaşı paketi konseptinde hazırlık yapıp içine alkollü sahte içkiler koyarak uygun fiyatla birlikte piyasaya sürüyorlar. Bu hediye sepetleri gibi yılbaşı alışverişlerinde vatandaşlarımız muhakkak belgeli ve bandrollü, yani kontrolü ve denetimi yapılmış olmasına dikkat etmeli” diye konuştu.

-“LÜKS MEKANLARDA DA SAHTE ALKOLE DİKKAT EDİLMELİ”

Denetimlerin de artırılması gerektiğini ve lüks mekanlarda da sahte alkole dikkat edilmesinin önemli olduğunu hatırlatan Palandöken, “Kaçak ve sahte üretim yaparak vergi de vermeyen bu dolandırıcılar, vatandaşın sağlığından çalarken esnafımızın da kazancından çalıyor. Bu nedenle satın alırken vatandaşların dikkat etmesi kadar, kolluk kuvvetlerinin de denetim ve kontrollerini bu dönemde artırması çok önemli.

Her yıl sahte içkiden hayatını kaybeden vatandaşların haberlerini artık almayalım. Özel günleri fırsata çevirmeye çalışanlara karşı dikkatli olalım. Aynı zamanda yılbaşı gecesi maliyeti düşürmek adına sahte alkole başvuran lüks mekanlarla da karşılaşılabiliyor. Bu nedenle o gün bilindik ve güvenilir mekanlar tercih edilmeli” şeklinde vurguladı.

 

Anahtar Kelimeler : “YILBAŞI, ÖNCESİ, SAHTE, İÇKİYE, DİKKAT”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız