HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Aralık 2019 Salı Saat: 02:35

FİBER ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Türk Telekom Ordu İl Müdürlüğü, İl Merkezi ve İlçelerinde FiberkenTT dönüşümü  ve yeni yerleşimlerde daireye kadar fiber çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalarla ilgili olarak yetkililer; “Fiber yatırımları kapsam
FİBER ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Türk Telekom Ordu İl Müdürlüğü, İl Merkezi ve İlçelerinde FiberkenTT dönüşümü  ve yeni yerleşimlerde daireye kadar fiber çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çalışmalarla ilgili olarak yetkililer; “Fiber yatırımları kapsamında İl geneli ve ilçelerimizde ekonomik ömrünü doldurmuş bakır kablolar üzerinden verilen hizmetler, günümüz teknolojilerine uygun yüksek hızda internet hizmeti sağlayıcı santraller, outdoor kabinler ve fiber optik kablolar ile değiştirilmiştir. Bunun yanında İlimiz genelinde yeni yapılan binalarda, daireye kadar fiber optik kablo tesisi gerçekleştirilmiş olup 7.000 hanede bu çalışma tamamlanmıştır.

2019 yılında Ordu Merkez, Fatsa ve Ünye İlçelerimizin merkezlerinde toplamda 77 adet FTTX kabin kurulumu gerçekleşmiş olup bu kapsamda 4.802 telefon ve 5.712 ADSL kullanıcısının fiber dönüşümü yapılmıştır.

FiberkenTT dönüşümü sayesinde Türk Telekom kullanıcılarının daha yüksek hızda kaliteli internet ve daha kaliteli Tivibu (IPTV)  hizmeti alması sağlanmıştır.

Bu çalışmalar sonucunda ilimizde Fiberleşme oranımız %60 seviyesine yükselmiştir. ‘’ dediler.

2020 yılında da fiber yatırımlarına aralıksız devam edileceğini açıklayan yetkililer, İl Merkezi ve İlçelerinde FiberkenTT dönüşümü projesi kapsamında 140 adet FTTX kabin kurulumu planlanmış olup bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte İl Genelinde Fiberleşme oranınında %75 seviyesine ulaşılmasının hedeflendiğini belirttiler.

Anahtar Kelimeler : FİBER, ÇALIŞMALARI, ARALIKSIZ, SÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız