HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ocak 2020 Cuma Saat: 10:13

“ÇOCUKLAR YARIYIL TATİLİNİ VERİMLİ GEÇİRMELİ”

Yarıyıl tatiline girecek tüm öğrenci ve öğretmenlere verimli bir 16 gün dileğinde bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “20 – 31 Ocak arası 16 gün sürecek yarıyıl tatilinde tüm öğrenci ve öğretmenlerimize mutlu, huzurl
“ÇOCUKLAR YARIYIL TATİLİNİ VERİMLİ GEÇİRMELİ”

Yarıyıl tatiline girecek tüm öğrenci ve öğretmenlere verimli bir 16 gün dileğinde bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “20 – 31 Ocak arası 16 gün sürecek yarıyıl tatilinde tüm öğrenci ve öğretmenlerimize mutlu, huzurlu, verimli bir tatil diliyorum. Bu 16 günlük yarıyıl tatilini öğrencilerimiz yalnızca bilgisayar ya da telefon başında değil, dinlenerek, kitap okuyarak, sosyal aktivitelere katılarak geçirmeli. Velilerimiz de aynı şekilde çocukları ile daha çok vakit geçirdikleri bir tatil ortamı sağlamalı” dedi.

Türkiye genelinde 18 milyon öğrencinin olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Okul öncesinde 1,5 milyon, ilkokulda 5,2 milyon, ortaokulda 5,6 milyon ve ortaöğretimde 5,6 milyon olmak üzere toplam 18,1 milyon öğrenci ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 1 milyon 77 bin 307 öğretmen yarıyıl tatiline giriyor. 20 Ocak ve 31 Ocak tarihleri arasını kapsayan 16 günlük yarıyıl tatili çocuklarımız için de öğretmenlerimiz için de dinlenmek, kendine vakit ayırmak, farklı sosyal aktivitelere katılmak için güzel bir zaman dilimi. Geleceğimizi inşa eden öğrencilerimiz bu fırsatı verimli geçirmeli. Tatili günlerce telefon, tablet, bilgisayar, sosyal medya ile ilgilenerek tüketmemeli” şeklinde söyledi.

Dönem sonu verilen karnenin tek başına asla bir başarı kıstası olmadığını hatırlatan Palandöken, “Anne, baba, aile, öğretmen, kitaplar, ödevler, arkadaşlıklar ve daha birçok şey, bir çocuğun yetişmesinde etkiye sahiptir. Dolayısıyla okulda gördüğü derslerin bir puanlaması olan karneler de çocuğun tamamen karakterini ve başarısını yansıtmaz. Tabii ki her anne baba çocuğunun tüm derslerde başarılı olmasını ister fakat düşük bir not geldiğinde de ceza ya da olumsuz bir davranış içine girmek ailenin yapacağı en büyük yanlış olacaktır. Çocukları belli kalıplar üzerinden değerlendirmek yerine onların yeteneklerini keşfetmek en doğru olandır. Yarıyıl tatilinde velilerimiz çocuklarla daha çok vakit geçirip daha sağlıklı iletişim kurmalı. Ona inandığını ve güvendiğini, her ne olursa olsun daima arkasında olacağını göstermeli” diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız