HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Ocak 2020 Pazartesi Saat: 10:37

“ORDU LOJİSTİK MERKEZ OLACAK”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Servet Şahin, Karadeniz-Akdeniz yolu ve Samsun-Sarp Demiryolu projesinin tamamlanması ile birlikte Ordu’nun lojistik bir merkez haline geleceğini söyledi.
“ORDU LOJİSTİK MERKEZ OLACAK”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Servet Şahin, Karadeniz-Akdeniz yolu ve Samsun-Sarp Demiryolu projesinin tamamlanması ile birlikte Ordu’nun lojistik bir merkez haline geleceğini söyledi.

Karadeniz-Akdeniz yolunun Karadeniz’den Akdeniz’e inen en kısa yol olacağını belirten Şahin, bu yolun 42 ile ve 5 bölgeye hizmet vereceğini belirtti.

ORDU’YA DAHA FAZLA YATRIMCI GELECEK

Bu yolun tamamlandığında Ordu’ya daha fazla yatırımcının geleceğini kaydeden Şahin, şunları söyledi: “Bundan 2 ay önce gerçekleştirdiğimiz seyahatte incelediğimizde 2 tünelin de kaba inşaatının bitmiş olduğunu gördük. Sadece iç donanımı kalmış, inşallah Sayın Milletvekillerimiz de, Bakanımız da, Büyükşehir Belediye Başkanımız da 2020’nin 6’ncı ayında açılacağını söyledi. Bizim için bu yol çok önemli, bu yol açıldığında Sivas’tan yola çıkan 2 saat sonra, Kayseri’den yola çıkan 4 saat sonra, Maraş, Antep, İskenderun, Hatay’dan yola çıkan 6 saat sonra Ordu’da olacak. Karadeniz Akdeniz yolu, Karadeniz’den Akdeniz’e inen en kısa yol. Direk olarak 6 vilayetin içinden geçmekte ama en direk olarak 5 tane bölgeye 42 tane vilayete hitap etmektedir. Belki şu anda Ordu’nun bir limana ihtiyacı yok. Ancak yolun tamamlanması ile Sivas’ın Kayseri’nin limana ihtiyacı olacak. Çünkü Karadeniz’e komşu olan ülkelere ihracat yapan Kayserili var, Sivaslı var, Maraşlı, Antepli var. Bunlar Ukrayna’ya veya Rusya’ya ihracat yaparken hangi limanı kullanacaklar. Biz en uzun sahili olan bir iliz. Artvin, Rize, Trabzon’un kenar uzunluğu Ordu’nun kenar uzunluğu kadar yok” dedi. 

ORDU, TİCARET MERKEZİ OLACAK

Karadeniz-Akdeniz yolunun tamamlanması ile birlikte Ordu’nun ticaret merkezi olacağını ifade eden Şahin, “Bizim Ordu olarak şu anda limana ihtiyacımız yok belki ama Karadeniz Akdeniz yolu bittiğinde, Sivaslı bu limanı isteyecek. Hatta Sivaslı bu limanı daha fazla dillendirecek. Sahili en uzun illerden bir tanesiyiz, bizde neden 3 tane liman olmasın. Bu yol tamamlandığında Ordu’ya yatırımcı da gelecek. Bu yol ile birlikte Ordu bir ticaret merkezi olacak” diye konuştu. (Haber: Mehmet KESKİN)

 

Anahtar Kelimeler : “ORDU, LOJİSTİK, MERKEZ, OLACAK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız