HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ocak 2020 Pazartesi Saat: 10:19

ORDU, ELAZIĞ İÇİN TEK YÜREK

Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Elazığ depremi için teyakkuza geçerek ihtiyaçların karşılanabilmesi için bütün imkan ve kaynaklarını seferber ettiler. Bu çalışmalara çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ile vatandaşların dest
ORDU, ELAZIĞ İÇİN TEK YÜREK

Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Elazığ depremi için teyakkuza geçerek ihtiyaçların karşılanabilmesi için bütün imkan ve kaynaklarını seferber ettiler. Bu çalışmalara çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ile vatandaşların destek vermesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Birlik ve beraberliğin pekiştiği Ordu’da mecliste gurubu bulunan siyasi partilerin de destek vermesi gözlendi. Milletvekilleri ve İl Başkanları yaptıkları açıklamalarda Elazığ’da yaşanan acıya hep birlikte ortak olduklarını duyurdular. 

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen, Ordu dahil Türkiye’nin bir çok ilinde hissedilen 6.8 büyüklüğündeki deprem afeti nedeniyle Ordu Valisi Seddar Yavuz’un talimatlarıyla İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi derhal toplanarak, depremle ilgili gelişmeler anbean takip edilip, gerekli hazırlıklarda bulunuldu.

Konuyla ilgili Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada; “Yaşanan deprem afeti konusunda, Cumhurbaşkanlığı, Afet ve Acil Durum Başkanlığının bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili Bakanlıkların emir ve talimatları doğrultusunda ve deprem bölgesi ile koordinasyon içerisinde hareket edilmektedir.

Deprem afeti sonrasında Cumhurbaşkanlığınca, “Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) gereğince kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yapacakları yardımlar AFAD koordinesinde yürütülmektedir. Bu sebeple deprem bölgesine ulaştırılmak istenen yardımların AFAD koordinesinde ulaştırılması” talimatı yayınlanmıştır.

Bu talimat uyarınca, Ordu İl Afet Yönetim Merkezimiz, Afet ve Acil Durum Başkanlığı ile gerekli koordinasyonu sağlamaktadır. Yapılan görüşmelerde; deprem bölgesinde şu anda herhangi bir ihtiyaç durumu olmadığı, talimatlar dışında hareket edilmemesi ve beklemede kalınması gerektiği, ihtiyaç halinde talepte bulunulacağı, ifade edilmiştir.

Bu sebeple, depremzedelere gönderilmek üzere çeşitli giyecek ve malzeme toplanmasına gerek kalmamıştır.

Depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için yardımsever hemşerilerimizin gösterdikleri hassasiyete ve duyarlılığa teşekkür ediyoruz. Gelişmelere göre kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerine yer verildi.

ORDU BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ ELAZIĞ’DA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan Elazığ üst bölgesinde meydana gelen 6.8’lik depremin ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla kısa sürede hazırlanarak bölgeye ulaşan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama-Kurtarma Ekipleri  etkin bir faaliyet göstererek çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Güler’in Elazığ’da meydana gelen depremin ardından sosyal medyada yaptığı yardım çağrısı  üzerine tüm Ordulu vatandaşlar adeta seferber olmuştu. Kısa bir süre içerisinde toplanan yardımların ardından yola çıkan 1 tanesi mobil yemek tırı olmak üzere toplamda 3 tır Elazığ’a ulaştırıldı. Bununla birlikte 2 tam donanımlı arama-kurtarma aracı ve tam donanımlı 8 arama-kurtarma personeli olay yerine hızlı bir şekilde intikal etti. 

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına başlayan arama-kurtarma ekibi Elazığ merkez Sürsürü Mahallesi’nde 4 katlı binanın enkazındaki 3 vatandaşı kurtarma çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Gecen süre zarfında anne ve kızının enkaz altından sağ olarak çıkarılması çalışmasında yer alan ekip  Mustafapaşa Mahallesi’nde bulunan enkazda hayatını kaybetmiş olan bir vatandaşın da enkaz altından çıkarılması çalışmalarında yer aldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama-Kurtarma ekibi arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra bölge halkı ve çocuklara psikolojik destekte bulunmak amacıyla zaman zaman onlarla bir araya gelerek yanlarında oluyor.

Diğer taraftan AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin’de yaptığı yazılı açıklamada; "Soğuk kış gecesine aldırmayan Türkiye ayağa kalkarak depremden etkilenen kardeşlerine nasıl yardım ederim diye tüm imkanlarını seferber ettiğine şahit olduk. Birbirini tanımayan ama 82 milyonun yüreği o gece Elazığ'da atıyordu. Yardım için seferber olan halkımızın duyarlı göz yaşartıcı sahnelere şahit olduk. Bilmiyorum ama dünya da bu kadar birbirine tutkun bu kadar birbirine yardım eden bir millet daha yoktur.

Kimi ensar-muhacir gibi ikinci evinin anahtarını veriyor, kimi dairesini kardeşlerine açıyordu, kimi ilk dakikalardan itibaren Ordu Meydanında toplanmış evinin çeyizliğindeki giyecek ve yiyeceklerini, belki de kendi üstüne örteceği yorgan ve battaniyeleri bir an önce kardeşlerine ulaştırmak için yarışıyorlardı. Allah milletimizi vatanımızı semavi ve arzı afetlerden korusun.
Milletimizin bu alicenaplığı yardım severliği zirve yapmış, toplanan yardımlar amacına fazlası ile ulaşmıştır, bazı ihtiyaç malzemelerinde çok fazlalık varken, bazı ihtiyaç malzemeleri yetersiz kalmaktadır. Bu amaçla Genel Merkezimizin ve Kızılay'ın vatandaşlarımızdan isteği yiyecek, içecek gibi yardım yerine DEPREM yazıp 2868'e mesaj atarak bağışta bulunmalarıdır. Bu sayede neye ihtiyaç varsa o temin edilebilir. Bu kampanyada da Ordu olarak alicenaplığımızı ve yardımseverliliğimizi bir kez daha gösterelim ve kampanya ya en üst seviyede destek verelim."

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, ELAZIĞ, İÇİN, TEK, YÜREK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız