HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Şubat 2020 Cuma

FIRTINA YIKTI GEÇTİ

Ordu il genelinde, iki gündür devam eden ve saatteki hızı yer yer 112 km’yi bulan şiddetli rüzgar, çatı uçmalarına, ağaç devrilmelerine ve elektrik kesintilerine neden oldu. 12 İLÇEDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ
FIRTINA YIKTI GEÇTİ

Ordu il genelinde, iki gündür devam eden ve saatteki hızı yer yer 112 km’yi bulan şiddetli rüzgar, çatı uçmalarına, ağaç devrilmelerine ve elektrik kesintilerine neden oldu.

12 İLÇEDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Meteorolojiden yapılan kuvvetli fırtına uyarısı nedeniyle; Akkuş, Gürgentepe, Aybastı, Korgan Mesudiye, Kabadüz, Çaybaşı, Kabataş, Çamaş, Gölköy, Fatsa ilçelerinin tamamında, Ünye ilçesinin yüksek kesimlerindeki okullarda eğitim-öğretime 06.02.2020 Perşembe günü (dün) 1 gün süreyle ara verildi.

ÇATILAR UÇTU, TRAFOLAR PATLADI, ELEKTRİKLER KESİLDİ

Şiddetli fırtına sonrası hasar tespit çalışmalarına başlayan İl Afet Müdürlüğü

Altınordu ilçesinde 3 konut, Aybastı ilçesinde 2 okul, Çamaş ilçesinde 1 konut, Çatalpınar ilçesinde 1 konut, Fatsa ilçesinde 1 konut ve 2 okul, Gürgentepe ilçesinde 2 konut, Kabadüz ilçesinde 1 kamu binası, Korgan ilçesinde 1 konut ve 1 okul, Ulubey ilçesinde 1 kamu binası, olmak üzere toplamda 9 konut, 5 okul ve 2 kamu binasında, şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle çatı uçması meydana geldiğini açıkladı.

Kuvvetli fırtınadan dolayı; il genelinde 4.028 adet elektrik trafosunun, 895’i enerjisiz kaldığı il genelinde ise 772 mahallenin 344’ün de kısmi elektrik kesintisi yaşandığı bildirildi. 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Ordu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:  “Şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle il genelinde oluşan hasarın tespitine yönelik çalışmalar başlatılmıştır. 

05-06.02.2020 tarihleri arasında ilimizde gerçekleşen maksimum rüzgar değerleri ise şöyledir: Çambaşı Kayak Merkezi 112 km/saat, Korgan:104 km/saat, Çamaş:94 km/saat, Akkuş:91 km/saat, Çaybaşı.84 km/saat, Kabataş: 83 km/saat, İkizce:80 km/saat, Gürgentepe:80 km/saat Mesudiye:78 km/saat, Fatsa:62 km/saat, Mesudiye:78 km/saat, Ordu Altınordu: 39 km/saat, Ünye:38 km/saat.”

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Bu arada Meteorolji Genel Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre şiddetli fırtınanın bugün sabah saatlerinden itibaren etkisi kaybederek yerini yağışlı ve soğuk havaya bırakacağı açıklandı.

Bugün öğle saatlerinden itibaren başlayacak yağışların Cumartesi gününden itibaren yerini kar yağışına bırakacağı bildirildi. Kar yağışının Pazartesi gününe kadar süreceği de verilen bilgiler arasında yer aldı.

Anahtar Kelimeler : FIRTINA, YIKTI, GEÇTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız