HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Şubat 2020 Pazar Saat: 10:19

Fiyatı daldaki fındık belirler

Serbest piyasada fındığın 19,5 liradan işlem gördüğünü belirten Ünyeli fındık tüccarı Ersin Şahin Arzanoğlu, bundan böyle fındık fiyatını daldaki yeni mahsulün belirleyeceğini söyledi.
Fiyatı daldaki fındık belirler

Serbest piyasada fındığın 19,5 liradan işlem gördüğünü belirten Ünyeli fındık tüccarı Ersin Şahin Arzanoğlu, bundan böyle fındık fiyatını daldaki yeni mahsulün belirleyeceğini söyledi.

 

Olası bir zirai don tehlikesinde fındık fiyatının önünün alınamayacağını vurgulayan Arzanoğu, eğer fındığın başına bir iş gelmez, yeni mahsul bol olursa fındığın 20-22 lira bandından işlem göreceğini ifade etti.

Ünyeli fındık tüccarı Ersin Şahin Arzanoğlu, serbest piyasada 19,5 liradan işlem gören fındık fiyatını gazetemize yaptığı açıklamada değerlendirdi.

Piyasaya fındık akışının yavaş olmasına rağmen, fabrikacıların ihtiyacı kadar fındık bulduğunu belirten Arzanoğlu, “Fındık ürünü serbest piyasada 19,5 liradan işlem görüyor. Avrupa’nın talebi doğrultusunda fındık bir miktar daha yukarı çıkabilir. Ancak piyasa durgun, piyasaya fındık akışı çok yavaş. Fabrikacılar şu anda ihtiyaçları kadar fındık bulabiliyor.” dedi.

- “Fiyatı daldaki fındık belirler”-

Fındık fiyatını daldaki mahsulün belirleyeceğini ifade eden Arzanoğlu, “Mart ve nisan ayında dallarda karanfiller kendini yavaş yavaş göstermeye başlayacak. Eğer bu karanfillere zirai don veya başka bir sebepten dolayı zarar gelirse o zaman fındık fiyatının önü alınmaz. Böyle bir zarar olmamasını umut ediyoruz. Zarar olmazsa da iyi bir mahsul olacaktır. Bu şekilde olursa fındık fiyatının 20, 21, 22 liralar seviyesinde olacağını düşünüyorum.”diye konuştu.

Kar fındık için çok iyi oldu

Fındık tüccarı Arzanoğlu, geçtiğimiz hafta yaşanan kar yağışının fındığa yaradığını belirterek, “Kar fındık için çok iyi oldu. Toprak temizlendi, yenilendi. İnşallah bundan sonra da fındıkta tehlike arz edecek zirai don yaşamayız, yeni mahsule bol ürünle gireriz diye umut ediyoruz.”dedi. 

Ünye KENT Haber

 

Anahtar Kelimeler : Fiyatı, daldaki, fındık, belirler

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız