HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Şubat 2020 Pazar Saat: 10:24

DOĞU KARADENİZ TURİZMİ KUZEY AFRİKA PAZARINA AÇILIYOR

Tunus ve Cezayir Doğu Karadeniz Turizm Roadshow programı tamamlandı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizmini yeni ve alternatif pazarlara açmak ve toplam turist hacmi ile turizm gelirlerini ar
DOĞU KARADENİZ TURİZMİ KUZEY AFRİKA PAZARINA AÇILIYOR

Tunus ve Cezayir Doğu Karadeniz Turizm Roadshow programı tamamlandı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizmini yeni ve alternatif pazarlara açmak ve toplam turist hacmi ile turizm gelirlerini artırmak amacıyla yapılan araştırmalar ve görüşmeler sonucu önemli ikincil pazarlar arasında belirlenen Kuzey Afrika Bölgesi’nde Tunus ve Cezayir ülkelerinde Doğu Karadeniz Turizm Tanıtım Roadshow-B2B etkinliği gerçekleştirildi.

DOKA, THY ve TURSAB Doğu Karadeniz BTK işbirliğinde acente otellerin katılımlarıyla düzenlenen programda bölge turizm mevcut durumu ve turizm imkanları tanıtıldı. Ardından iki ülke acenteleri ile doğrudan görüşmeler yapılarak işbirliği ve satış olanakları aradı. Bölgemizden on dört acente ve otel temsilcisi katılırken Tunus ve Cezayir’deki etkinliklere katılan kırka yakın acente ile görüşmeler gerçekleştirdi. Etkinliğe Türk Resmi temsilcilikleri de katılarak destek verdi.

Etkinlik kapsamında Bölge heyeti Tunus Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek Büyükelçi Refik Ali Onaner’den bilgi aldı. Tunus’un ekonomik durumu ve geleceği, yatırım ve ticaret imkanları, turizmin önündeki kısıtlar ve aşma yöntemleri vs. konularında brifing alındı. Etkinlik kapsamında THY Cezayir ve Tunus Ofis yetkilileri ile de mini toplantılar yapıldı. Burada pazara yönelik gelecek faaliyetler, olası engeller ve çözüm önerileri tartışıldı. Bu pazarlara yönelik iki tarafın da işbirliği halinde tanıtım faaliyetlerine yoğun ve hızlı şekilde devam edilmesine karar verildi.

Tunus, Cezayir mevcut durumda Kuzey Afrika Bölgesi’nin en önemli ülkeleri arasında. Toplam nüfusları 50 milyon. Turistlerinin seyahat ve harcama kapasiteleri nispeten yüksek. 2019 yılında Türkiye’ye bu iki ülkeden toplam 400 bin turist gelmesine rağmen Doğu Karadeniz Bölgesine gelişler oldukça az sayıda. İki ülke vatandaşlarının da Türkiye’yi tanıyor ve seviyor olmaları; Tunus vatandaşlarına vize uygulanmıyor olması pazar potansiyeli açısından önemli bir fırsat olarak duruyor.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız