HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Şubat 2020 Pazartesi Saat: 08:03

AKARYAKIT İSTASYONUNDA TÜM TEDBİRLER ALINDI

Ordu’nun Çamaş ilçesi Örmeli Mahallesi Atatürk Caddesinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonuna ait akaryakıt tanklarının önündeki istinat duvarının yıkılmasının ardından Ordu Valiliği harekete geçti. Bölgede meydana gelebilecek
AKARYAKIT İSTASYONUNDA TÜM TEDBİRLER ALINDI

Ordu’nun Çamaş ilçesi Örmeli Mahallesi Atatürk Caddesinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonuna ait akaryakıt tanklarının önündeki istinat duvarının yıkılmasının ardından Ordu Valiliği harekete geçti.

Bölgede meydana gelebilecek olumsuzlara karşı gerekli tedbir ve önlemlerin alınması konusunda ilgili tüm kurumlar Ordu Valisi Seddar Yavuz tarafından talimatlandırıldı ve AFAD, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İpragaz, BOTAŞ ve AKSA doğalgaz teknik personelleri bölgeye sevk edildi.

Akaryakıt istasyonunun tankında bulunan LPG gazının çevreye zarar vermeden tahliyesi için dün çalışmalara başlandı.

Konuyla ilgili Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “15.02.2020 Cumartesi günü (bugün) saat 12.30 sıralarında, İlimiz Çamaş ilçesi Örmeli Mahallesi Atatürk Caddesinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonuna ait akaryakıt tanklarının önündeki istinat duvarının yıkıldığı bilgisi alınmıştır.

Akaryakıt istasyonuna ait istinat duvarının yıkıldığı haberinin alınması üzerine, Valimiz Sayın Seddar Yavuz tarafından meydana gelebilecek olumsuzlara karşı gerekli tedbir ve önlemlerin alınması konusunda ilgili tüm kurumlar talimatlandırılmış ve AFAD, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İpragaz, BOTAŞ ve AKSA doğalgaz teknik personelleri bölgeye sevk edilmiştir.

Yapılan inceleme sonucunda; akaryakıt istasyonuna ait akaryakıt tanklarının bulunduğu alandan başlayan ve idari bina ile pompaların bulunduğu alanı da etkileyen çökme ve yüzey deformasyonu tespit edilmiştir. Bu haliyle akaryakıt tesisinin faaliyetlerini sürdürmesi uygun görülmeyerek tutanak tutulmuş ve akaryakıt istasyonu ile bulunduğu alan emniyet şeritleriyle kapatılmıştır. Akaryakıt tanklarında hasar meydana gelmemiş olup, boru hattında hasar meydana gelmiştir. Akaryakıt istasyonuna ait tanklarda benzin, motorin ve LPG olduğu tespit edilmiştir.

Bölgede toplam 9 bina olmakla birlikte 5 binada yaşayan olmadığı anlaşılmıştır. Yıkılan alandaki çökme hareketinin yer yer devam etmesinden dolayı patlama riskine karşı geçici olarak 4 binada yaşayan 12 vatandaşımız İlçe Kaymakamlığınca tahliye edilmiştir. Tahliye edilen vatandaşlar tehlike sona erinceye kadar yakınlarının yanında ikamet edeceklerdir. Fatsa-Gürgentepe karayolu ulaşıma geçici olarak kapatılmıştır. Ulaşım servis yolundan sağlanmaktadır.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesine bağlı 2 araç 6 personel ve Emniyet güçleri tedbir amaçlı bölgede herhangi bir patlama ve yangına karşı bekletilmektedir.”


Anahtar Kelimeler : AKARYAKIT, İSTASYONUNDA, TÜM, TEDBİRLER, ALINDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız