HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Şubat 2020 Pazartesi Saat: 09:32

SIRA DIŞI PROJELERİ YERİNDE GÖRDÜLER

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir öncülüğünde yapılan organik tarım, hayvancılık ve turizm çalışmalarını yerinde görmek için Ordu’ya gelen Ataşehir Ordulular Derneği üyelerini ağırladı. Yapılan çalışmalarla ilgili At
SIRA DIŞI PROJELERİ YERİNDE GÖRDÜLER

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir öncülüğünde yapılan organik tarım, hayvancılık ve turizm çalışmalarını yerinde görmek için Ordu’ya gelen Ataşehir Ordulular Derneği üyelerini ağırladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu, ORDEF Kadın Kolları Başkanı Nuray Andaç, Ataşehir Ordulular Derneği Kadın Kolları Başkanı Emine Tok ve İstanbul’dan gelen dernek üyelerini bilgilendiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yapılabilecek ortak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

İKİ GÜN ZİYARETLERDE BULUNDULAR

İki gün boyunca Ordu’da çeşitli ziyaretlerde bulunan dernek üyeleri, programlarına Mimar Sina Bilgi Evinde bulunan Yöresel Kilim Dokuma Kursu ile başladı. Ardından ORMEK’te butik çikolata yapımı, El Emeği Çarşısı, organik pazar, örtü altı sera uygulama bahçesi ve Kabakdağı Organik Tarım Köyü’nü ziyaret eden dernek üyeleri, program kapsamında Ordu’da yapılan tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi almak için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile bir araya geldi.

“SIRA DIŞI ŞEHİR, SIRA DIŞI YÖNETİM İSTER”

Ordu’da ekonomiyi canlandıracak projeleri hayata geçiren Başkan Güler, “Ordu çok bereketli ve sıra dışı bir şehir. Ben burada sıradan bir belediye başkanlığı yapmak istemiyorum. Böyle bir şehir sıra dışı yönetim istiyordu. Bizim Ordu’yu bir numara yapmamız lazım. Biz de bunu yaptık. Damızlık koyun ve kaz dağıtımı yaptık. Elmalardan sirke yaptık. Eskiden kesme makarna dediğimiz eriştelerin farklı çeşitlerini elde ettik.

Organik yumurta üretimini destekledik. Kendi çikolata markamızı ürettik. Nerede yaşarsak yaşayalım Ordululuk bizim üst kimliğimiz. İstanbul’da nüfusu en fazla ikinci il konumdayız. Yani bir Ordu’da İstanbul’da var. Burada her şey var. Emrinize amadeyiz. Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu hedefimiz doğrultusunda gelin çalışmaları birlikte yapalım” dedi.

“SİZLERİ DESTEKLİYORUZ”

Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu yaptığı ev sahipliği için Başkan Güler’e teşekkür ederek, “Bizlere ev sahipliği yaptığı için Sayın Bakan’ımıza teşekkür ediyorum. Organik tarımı bizlere kendisi aşıladı. Biz de bunun devamını getirmek istiyoruz. Yani İstanbul’u Ordu ile buluşturmak istiyoruz. Çok güzel faydalı düşünceleri var. Onların altına biz de imzamızı atıyoruz. Sizleri destekliyoruz ve İstanbul’da yaşayan Ordulular olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : SIRA, DIŞI, PROJELERİ, YERİNDE, GÖRDÜLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız