HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Şubat 2020 Çarşamba Saat: 08:08

EMEP: YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR İSTİYORUZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu’da deniz doldurarak yapmak istediği “Deniz Yıldızı” projesine Emek Partisi de tepki gösterdi.          Ordu Çevre Derneği’nin yaptığı açıklamadan sonra derneğin açıklamasını
EMEP: YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR İSTİYORUZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu’da deniz doldurarak yapmak istediği “Deniz Yıldızı” projesine Emek Partisi de tepki gösterdi.

         Ordu Çevre Derneği’nin yaptığı açıklamadan sonra derneğin açıklamasını destekleyen Emek Partisi Altınordu İlçe Örgütünden OBB’ye, “Yanlış yoldan dönün.” çağrısı geldi. Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Ordu sahili dolgularla halktan uzak hale getirildi. Yeni dolgular ihanet aşamasına geldi.” diyerek tepki gösterdi.

                   Ordu Büyükşehir Belediyesi yönetiminde “Ben yaptı, oldu” anlayışının devam ettiğini vurgulayan Kaya, “ Enver Yılmaz kıyıları doldurdu. Şimdi Hilmi Güler devam ettiriyor. Ordu yıllarca önce kıyısını koruyan bir il olarak örnek gösteriliyordu. Şimdi korunan kıyılar parça parça yok ediliyor. Kıyılar dolduruluyor. Betondan bıktık. Yeni dolgu projesi olan “Deniz Yıldız” projesi iptal edilmeli. Ordu Çevre Derneği’nin belirttiği gibi davası devam eden bir yerde nasıl proje yapılıyor, kabul edilebilir değil.” dedi.

         Kumsal yok olmasın

         Proje alanının kumsal olduğuna dikkat çeken Kaya, “Teleferik bölgesinde insanlar deniz kenarına iniyor, kumsalda dolaşıyor, denize ayaklarını sokuyor. Özellikle de çocuklar için önemli bir alan. Ancak buranın kayalarla doldurulması Ordu’ya ihanetin devam ettirilmesi olur. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e çağrımız, yanlıştan dönmesidir.” dedi.

         Sırrıpaşa Caddesi tarihtir

         Sırrıpaşa Caddesi’ndeki altyapı ve mantolama hakkında da değerlendirme yapan Kaya, “Sırrıpaşa Caddesi Ordu’nun geçmişi olmasına karşın nedense mantolama ile yok ediliyor. Caddede eski taş binalar bulunuyor. Bunlar gün yüzüne çıkarılması daha iyi olmaz mıydı? Yeni yapılan binalar arasında taş binaların korunması saygı görürdü. Geç kalınmış değil, eski taş binalar görünür hale getirilmelidir. Hata cadde beyaz taşlarla döşenerek geçmiş yaşatılabilirdi.” dedi.

         Açıklamasında altyapı çalışmalarına değinen Kaya, “Sırrıpaşa Caddesi altyapısı sık sık yenilendi. Demek ki, yapılmamış, yapılıyor gösterilmiş. Paralar birlerinin cebine gitmiş. Bu konuda Belediye Başkanı Güler, geçmişi eleştirme cesareti gösteremiyor. Gösteremez, çünkü aynı partinin temsilcisi olarak aynı anlayışı devam ettiriyor.” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler : EMEP:, YAŞANABİLİR, BİR, ŞEHİR, İSTİYORUZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız