HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Eylül 2016 Cumartesi Saat: 11:50

KAMU’DA İHRAÇLAR BAŞLADI

15 Temmuz FETÖ/PYD darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında göz altı ve tutuklamaların ardından Kamu da ihraçlar da başladı.
KAMU’DA İHRAÇLAR BAŞLADI

15 Temmuz FETÖ/PYD darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında göz altı ve tutuklamaların ardından Kamu da ihraçlar da başladı.

OHAL ile başlayan Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde daha önce açığa alınan çok sayıda kamu görevlisi meslekten ihraç edildi. Son kararnamede ihraç edilenler arasında Ordu’da üç Vali Yardımcısı, İki kaymakam, İki Kaymakam adayı da bulunduğu ortaya çıktı. 

Ayrıca daha önce Ordu’da görev yapan üç vali ve bir vali yardımcısı da meslekten çıkartıldı. Bu arada Ordulu olan bir Vali ile bir vali yardımcısı da meslekten uzaklaştırıldı. Meslekten çıkartmalar Ordu Üniversitesi’nde de yaşandı. Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten çıkartılanlar bir daha kamu görevlerinde çalışamıyor.

Öte yandan Resmi gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı.

Kararnamede Ordu’da da çeşitli kurumlarda çok sayıda devlet memuru ihraç edildi. İl Sağlık Müdürlüğü’nde de aralarında uzman doktor, hemşire, teknik ekip olmak üzere 36 personel devlet memurluğundan çıkartıldı.

Diğer taraftan Resmi Gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, MEB, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı gibi kurumlardan 41 bin 811 memur ihraç edildi. 

Kamudan çıkarılanlar arasında 28 bin öğretmen, 7 bin 669 polis, 323 jandarma ve 2 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ve 24 merkez valisi de bulunuyor.

Kararnamede, olağanüstü hal kapsamında kamu personeline ilişkin bazı  tedbirler alınması kararının; Anayasanın 121'inci maddesi ile Olağanüstü Hal  Kanununun 4'üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar  Kurulu'nca, 15 Ağustos 2016 tarihinde kararlaştırıldığı kaydedildi.

Bu KHK ile 20/7/2016 tarihli ve 2016/9064 sayılı Bakanlar Kurulu  Kararıyla ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında, kamu personeline  ilişkin bazı tedbirlerin alınmasının amaçlandığı belirtildi.Buna göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin  milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya  gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan; bazı  kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi kamu görevinden, Emniyet Genel Müdürlüğü,  Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan çok sayıda kişi,  başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın görevinden çıkarıldı.Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacağı, haklarında  ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edileceği kaydedildi.

Kamudan çıkarılanlar arasında 7 bin 669 emniyet, 323  jandarma ve 2 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ve  24 merkez valisi de  bulunuyor. Bu kişilerin, birinci fıkra gereğince kamu görevinden, Emniyet Genel  Müdürlüğü'nden, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ve Sahil Güvenlik  Komutanlığı'ndan çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe  ve/veya memuriyetleri alındığı ve bu kişilerin görev yaptıkları teşkilata yeniden  kabul edilmeyecekleri, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri,  doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekleri, bunların uhdelerinde  bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim  kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacağı  bildirildi.

Bunların silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgelerinin ve  pilot lisanslarının iptal edileceği ve bu kişilerin oturdukları kamu  konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edileceği  belirtildi.

Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak, bu kişiler hakkında ilgili bakanlık ve kurumlarca ilgili pasaport  birimine derhal bildirimde bulunulacak. Bu bildirim üzerine ilgili pasaport  birimlerince pasaportlar iptal edilecek.

Kamu görevinden çıkarılanlar, varsa uhdelerinde taşımış oldukları  büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını  ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak  sağlanan haklardan yararlanamayacak. (Haber Merkez)

Anahtar Kelimeler : KAMU’DA, İHRAÇLAR, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız