HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Mart 2020 Pazartesi Saat: 08:00

ÖĞRENCİLERİN İŞLERİ GARANTİ

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İşbirliği Protokolü kapsamına alındı. Bu protokol ile birlikte Ünye Mesleki ve Tekni
ÖĞRENCİLERİN İŞLERİ GARANTİ

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İşbirliği Protokolü" kapsamına alındı.

Bu protokol ile birlikte Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Antalya'da beş yıldızlı dört oteli ile faaliyet gösteren Aydınbey Grup ile eşleşti.

Protokol kapsamında öğrenciler her yıl Mayıs-Eylül ayları arasında mesleki eğitimlerini bu işletmelerde yaparak maaş alacak, okulda eğitim aldıkları Ekim-Nisan ayları arasında ise burs alacaklar.

Öğrenciler mezuniyet sonrası ise, işletmede yüzde yüz istihdam garantisi ile işe yerleştirilecekler.

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olan öğrenciler dilerlerse alanlarında yükseköğretime devam ederlerken burs almayı sürdürebilecekler.

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İşbirliği Protokolü" kapsamına alındı.

Yapılan protokolle ilgili olarak öğrenci ve velilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ahmet Türköz, protokolün öğrencilere sağlayacağı fırsatların öneminden bahsetti.

Velilerden destek istendi

Toplantıda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, mesleki eğitimin ülke ve bölge, ilçe gelişimi açısından önemini vurgulayarak, velilere, öğrencilerinin alanlarında kariyer hedeflemeleri yönünde destek olmaları gerektiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra okulun Koordinatör Müdür Yardımcısı Mehmet Güngör Can, protokol ile öğrencilere sağlanacak fırsatlar, bu fırsatlardan yararlanmak üzere öğrenci ve velilerin yapması gerekenler ve yapılacak faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Öğrenciler staj sırasında ücret alacak

Protokol kapsamında ilk olarak okulumuzun 10. ve 11. sınıf öğrencilerininişletmelerdekiilk mesleki eğitim/staj uygulamaları Mayıs 2020'dan itibaren gerçekleştirilecektir. İşletmelerde mesleki eğitime giden öğrenciler asgari ücretin brüt tutarı üzerinden (2.558.40 TL) %60'ı ( 1.535.00 TL) oranında aylık ücret alacaklardır.

Bursluluk hakkı kazanacaklar

Ayrıca öğrenciler aldıkları ücretin üzerine ilk yıl %30'u oranında (460 TL), ikinci yıl %40'ı oranında (614 TL), üçüncü yıl ise %50'si oranında (767 TL) burs ücreti alacaklardır. Eğitimleri devam ederken aylık ortalama 2.000 TL ücret alarak eğitim-öğrenimlerini tamamlayacaklardır.

Mezun olan öğrenci istihdam edilecek

Mezun olan öğrenciler ilgili otel grubu tarafından istihdam edileceklerdir. Eğitimini tamamlayan öğrenciler, üniversite sınavında, alanında üniversite kazanmaları halinde yüksek eğitimi bitinceye kadar burs imkanı devam edecektir.

Toplantıya Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü  Özgür Tokgöz, Şube Müdürü Bahri Aslışen, Aydınbey Otelleri Grup İnsan Kaynakları Müdürü Ersoy Köroğlu, AydınbeyKing'sPalace Hotel İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Hoşnut, Okul idareci ve öğretmen ve öğrencileri katıldı.

 

Anahtar Kelimeler : ÖĞRENCİLERİN, İŞLERİ, GARANTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız