HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Mart 2020 Perşembe Saat: 08:31

VALİ YAVUZ: HEPİMİZİN AMACI HİZMET ETMEKTİR

Ordu Valisi Seddar Yavuz, ilçe ziyaretleri kapsamında, Çaybaşı ilçesinde ziyaret, inceleme ve temaslarda bulundu.  
VALİ YAVUZ: HEPİMİZİN AMACI HİZMET ETMEKTİR

Ordu Valisi Seddar Yavuz, ilçe ziyaretleri kapsamında, Çaybaşı ilçesinde ziyaret, inceleme ve temaslarda bulundu.

 

Beraberinde, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, OSKİ Genel Müdürü Murat Us, bazı il müdürleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte, Çaybaşı ilçesine giden Vali Seddar Yavuz, Çaybaşı İmam Hatip Lisesi önünde İlçe Kaymakamı Hasan Kurt, Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, ilçe protokolü, STK temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

 

İstişare Toplantısı Yaptı

 

Vali Seddar Yavuz, Çaybaşı ilçe ziyareti programına, Çaybaşı İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda, ilçe yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, din görevlileri, okul müdürleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısı ile başladı. 

 

“Sorunlara Çözüm Üretmeyi Arzu Ediyoruz”

 

Düzenlenen istişare toplantısında, ihtiyaçları, talepleri ve sorunları dinleyerek bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Göreve başladığımızdan itibaren bu tür toplantıları bütün içelerimizde yapıyoruz. Bugün, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız da ekibiyle birlikte toplantımıza katıldı. Arzumuz, mahalle muhtarlarımız, din görevlilerimiz, okul müdürlerimiz, STK temsilcilerimizin,  Çaybaşı ile ilgili hizmet, yatırım, şikayet, sorun, talep ne varsa sizleri dinleyerek çözüm üretmeyi arzu ediyoruz” dedi.

 

 “Çözüm Odaklı Anlayışı Hakim Kılmalıyız”

 

Vali Yavuz, ”Aziz Türk Milleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli gelişmeler kaydetti. Devletle vatandaş ilişkisini değiştirdi. Yani hesap veren, vatandaşın hak ve hukukuna saygı gösteren devlet anlayışına evrildi. Yapmak istediğimiz, sizleri dinlemek, ortak noktalar bulmak ve çözüm üretmektir. Çaybaşı’nın hizmete ihtiyacı var.  Devlet, Valisiyle, Büyükşehir Belediye Başkanıyla, kamu kurumlarının yöneticileriyle birlikte buradadır.  Bir sorun çözeceksek, beraber çözeceğiz. Hizmeti yapacaksak beraber yapacağız. İstihdam sağlayacaksak, beraber sağlayacağız. Oturacağız, beraber konuşacağız, dertleşeceğiz. Sizin hakkınız olanı size teslim edeceğiz. Ama bunu yaparken, devlet geleneklerine de zarar vermeden gerçekleştireceğiz. Yapacağımız iş ve işlemlerde birbirimizi incitmeden, karşılıklı anlayış içerisinde ve sorun çözmeye odaklı bir anlayışı hepimiz hakim kılmalıyız. Çaybaşı ilçemizde sizleri dinleyerek, sorunlarımızı çözeceğiz. Kısa, orta ve uzun vadede yapmamız gerekenlerin planlamasını yapacağız” diye konuştu.

 

 

 Muhtarların devletin temsil makamı olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, ”Muhtar arkadaşlarımızın çeşitli zorlukları ve sıkıntıları oluyor. Muhtarlarımız Devleti temsil ederler. Birçok işi biz birlikte yapıyoruz. Güvenlik birimleri başta olmak üzere bütün tebligatlar size geliyor. Dolayısıyla muhtarlar aynı zamanda kamu görevlileridir. Muhtarlarımızın Valilerimizle, Kaymakamlarımızla, Belediyelerimizle, STK’larımızla, diğer kurumlarla işbirliği içerisinde çalışması gerekiyor. Hepimizin amacı hizmet etmek” dedi ve  “Hepinizi bir kez daha bu güzel karşılama ve  ev sahipliğiniz vesilesiyle tekrar teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Başkan Güler; ”Sayın Valimizin Başkanlığında Birlik İçinde Hareket Ediyoruz”

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, ”Çaybaşı ilçemizde bir aile bütünlüğü içerisinde bölgemizin, ilçemizin, bütün mahallelerimizin kalkınması noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Burası da çok sevdiğimiz bir ilçe. Önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bunların içinde işin çevre boyutu, sanayi boyutu ve işsizlik boyutu bulunuyor. Bunları bir bütün halinde ele alıyoruz. Güzel bir çalışmayı sayın Valimizin başkanlığında, kıymetli bürokratlarıyla birlikte bir bütün olarak birlik içinde hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kaymakam Kurt; ”Yapılacak Çalışmalar İlçemize Katkılar Sunacaktır”

 

Çaybaşı ilçesin yaklaşık 13 bin nüfusu, sahile 20 km uzaklığıyla yatırıma ve hizmetlere aç bir ilçe olduğunu söyleyen Çaybaşı Kaymakamı Hasan Kurt, “İlçemiz, Ünye’nin hinterlandında  kalması vesilesiyle de  Ünye gibi kalabalık bir ilçenin turizm ve dinlenme alanı olmaya aday bir ilçemiz. Bu anlamda yapılacak çalışmalarda Çaybaşı ilçemize katkılar sunmasını ilçemizin bu anlamda yatırımlara ihtiyacı olduğunu sizlerin huzurunda ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Çaybaşı Belediye Başkanı Semiz; ”İlçemizin Refah Seviyesi Yükselecektir”

 

Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz konuşmasında, “İlçemizde düzenlenen bu toplantılarımızın verimli olacağını umut ediyoruz. İnsanlarımızın iyiliği yönünden doğruluğu yönünde refah seviyesinin yükselmesi yönünde bu yapılan çalışmaların gayretlerin boşa gitmemesini temenni ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından, toplantıya katılan mahalle muhtarları başta olmak üzere, din görevlileri, STK temsilcileri sorun, ihtiyaç ve taleplerini dile getirdiler. 

 

Kaymakamlığı Ziyaret Etti

 

Çaybaşı İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından Vali Seddar Yavuz ve beraberindekiler, Çaybaşı Kaymakamlığını ziyaret ederek, ilçenin sorun ve ihtiyaçları konusunda İlçe Kaymakamı Hasan Kurt’ttan bilgi aldı.

 

Belediye Başkanlığını Ziyaret

 

Vali Yavuz, Kaymakamlık ziyareti sonrası  Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz’i de makamında ziyaret ederek, belediyenin ilçedeki hizmetleri, çalışmaları, projeleri hakkında bilgiler aldı.

 

Vali Yavuz, Havva Teyzenin Misafiri Oldu

 

Vali Seddar Yavuz, Çaybaşı Belediye Başkanlığı ziyareti sonrası ilçenin merkez Çınar mahallesinde ikamet eden Havva Perçin isimli vatandaşın evine misafir oldu. Havva teyzeyle bir süre sohbette bulundu.

 

Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde İncelemede Bulundu

 

Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer yetkililerle birlikte Çaybaşı/İlküvez Mahallesi Göksu Mevkiinde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisine geçerek, burada da incelemelerde bulundu.

 

Vali Yavuz, incelemelerinin ardından ”Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin önünde bekleyen yöre sakinlerine hitap ederek, sorunun çözümü noktasında gayret sarf ettiklerini ifade etti. 

 

Vali Yavuz, Vatandaşları Dinledi”

 

Çaybaşı/İlküvez Mahallesi Göksu Mevkiinde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde yaptığı incelemelerinin ardından İlküvez merkezine gelen Vali Seddar Yavuz, burada bulunan İlküvez Düğün salonunda yöre sakinleriyle bir araya gelerek, tek tek vatandaşları dinledi.

 

Sorunun çözümü noktasında görüş ve önerilerini dile getiren Vali Yavuz, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

 

Vatandaşların çevre hassasiyetini anlayabildiğini belirten Vali Yavuz, yeni çöp dökümü yapılmayan katı atık bertaraf tesisinde, iyileştirme ve rehabilitasyon çalışmasının engellemesinin, havaların ısınmasıyla birlikte çevrede halk sağlığını olumsuz etkileyecek gelişmeler meydana getirebileceğini, bundan dolayı da bölgede yaşayan insanların ve çevrenin zarar görebileceğini ifade etti. 

 

Katı atık bertaraf tesisinde iyileştirme ve rehabilitasyon çalışmasının, zorunlu olarak yapılması gereken bir çalışma olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, çalışmaların engellenmesi konusunda taviz verilemeyeceğinin altını çizdi.

 

Vatandaşların hukuk dışı yol ve yöntemlere başvurmamaları gerektiğini belirten Vali Yavuz, sorunun çözümü için iyi niyetle çaba ve gayret sarf ettiklerini, yöre sakinlerinin de bu çabaya destek vermelerini istedi.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, YAVUZ:, HEPİMİZİN, AMACI, HİZMET, ETMEKTİR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız