HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2020 Cuma Saat: 11:47

ÜNYE’DE VEFA ZAMANI

Ünye’de, Türkiye genelinde korona virüs salgını sonrası 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkma yasağı getirilmesi sonrası, oluşan ekonomik daralmayla birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarının
ÜNYE’DE VEFA ZAMANI

Ünye’de, Türkiye genelinde korona virüs salgını sonrası 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkma yasağı getirilmesi sonrası, oluşan ekonomik daralmayla birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için “Ünye’de Vefa Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanyanın ilk toplantısı Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başkanlığında gerçekleştirildi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu organizasyonla birlikte yardımsever vatandaşlarımızın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine komisyon üzerinden ulaştırmak gayreti içerisinde olacağız. Ünye her zaman vefasını göstermiştir. Hemşerilerimiz, bu çalışma için de katkı sağlayacaklardır.” dedi.    

 

Tüm dünyayı etkisi altın alan COVİD-19 pandemisi (Korona Virüs) sonrası virüsün ülkemize ulaşması ve vaka sayısındaki artışla sosyal izolasyonu artırmak ve yayılımı azaltmak adına birçok tedbir alınmıştı. Bu noktada 65 yaş üstü ile engelli ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmaları sınırlandırılmış ayrıca birçok işletmenin faaliyetlerine de ara verilmişti. Alınan bu tedbirler ve buna bağlı olarak yaşanan ekonomik daralma ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırmak adına Ünye’de “Ünye’de Vefa Zamanı” sloganıyla çok önemli bir organizasyona imza atıldı. Organizasyonun ilk toplantısı Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başkanlığında gerçekleştirildi.    

Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası, Madeni Eşya ve Sanatkârlar Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Şoförler Odası Başkanlığı, Kızılay Ünye Şubesi ve Elele Derneği’nin katılımıyla geniş bir organizasyon halinde yürütülecek proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşların gereksinimleri yardımlaşma usulü karşılanacak.

-“Bu süreçte dar gelirli, iş yerleri kapanan ya da ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerimiz var”-

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye’de Vefa Zamanı” kampanyası toplantısında yaptığı konuşmada, “Korona virüs münasebetiyle 65 yaş ve üzerindekilerin, engellilerin ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları noktasında yasaklar getirilmişti. Bu onların ve toplumun sağlığı için gerekliydi.

Bu süreçte gençlerimizin de dikkatli olması gerekiyor. Bu kurallar herkes için geçerli. Virüs herkese bulaşıyor ve yaşlılarımıza da bulaştırabiliyoruz. Çok dikkatli olmalıyız. Bu süreçte dar gelirli, iş yerleri kapanan ya da ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerimiz var. Yaptığımız değerlendirme neticesinde Ünye’de vefa zamanı olduğunu ve ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımızın buna katkı vererek bu zorlu süreçte gönül birliği içinde olunacak böyle bir çalışma gerçekleştirme kararı aldık. Bu kapsamda oluşturduğumuz kampanya ile destek talep ederek bu destekleri ihtiyaç sahibi hemşerilerimize ulaştırmak istiyoruz.” dedi.

-“Ramazan yardımlarını da öne çekiyoruz”-

Her yıl Ramazan ayında yapılan yardımları bu vesile ile öne çektiklerini ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ramazan ayında zaten hemşerilerimiz yardım yapıyordu. Biz bu yardımları bir ay öncesine çekerek dar gelirli ailelerimizin yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak adına vesile olmak istedik. Bu organizasyonla birlikte yardımsever vatandaşlarımızın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine komisyon üzerinden ulaştırmak gayreti içerisinde olacağız. Emeği geçen ve geçecek vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ünye her zaman vefasını göstermiştir. Hemşehrilerimiz, bu çalışma için de katkı sağlayacaklardır.” diye konuştu.

-“Şimdi birliktelik Zamanı”-

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye’nin her zaman yardımlaşma konusunda örnek bir ilçe olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Güzel bir amaç için bir araya geldik. Hedeflediğimiz düşünceleri ben değil biz duygusu içerisinde hayat geçirmeyi umuyoruz. Zor zamanlar insanların birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği zamanlardır. Bu anlamda Ünye birçok projede sivil inisiyatif alarak topyekûn güzel işlere imza atan bir ilçemiz. İçişleri Bakanlığımızın başlattığı ve Ordu Valiliğimiz himayesinde Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve birçok kuruluş ile birlikte yürütülen bu organizasyon. Sokağa çıkma yasağı olan vatandaşlarımızın günlük acil ihtiyaçlarının kamu hizmeti anlayışı içerisinde karşılandığı bir çalışma. 122-155 ve 156 çağrıların aranarak zorunlu ihtiyaçların karşılanması, ihtiyaçları olan vatandaşların da kamu kaynakları ile ulaştırılması projesi.

Bu proje kaymakamlıklar, yerel yönetimler, kamu kuruluşlarımız ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürütülüyor. İçişleri Bakanlığımızın daha önce başlattığı Açık Kapı projesinde çalışan arkadaşlarımız gelen talepleri alarak iletiyorlar ve yardımlar ulaştırılıyor. Bu süreç sadece sokağa çıkma yasağı olan vatandaşlarımızın değil, aynı zamanda maddi sıkıntıya düşen vatandaşlarımızın da sorunlarını ele alınması gerekliliğini ortaya koydu.

Bu süreçte bir platform oluşturarak bir yardım kampanyası düzenledik. Yardıma muhtaç ailelerimizin Ramazan ayını da karşılayacak şekilde temel ihtiyaçlarının karşılanması adına yardımlaşma usulü ile yürütülecek. Bunu tek bir sistem üzerinden yürüterek oluşturduğumuz komisyonun altında toplayarak ayni ve nakdi yardımları ulaştıracağız.

Bu noktada projenin içerisinde Ünye’de birçok kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları da yer alıyor. Bu noktada ramazan ayını beklemeden ailelerimize ihtiyaçları nispetinde yardımları ulaştırmış olacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız daha önceden oluşturduğumuz kayıtlarımızda mevcut. Bu noktada vatandaşlarımızdan arzumuz acele etmemeleridir.

Bizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tüm bilgileri mevcut. Bu bilgiler üzerinden yardımlar ulaştırılacaktır. Bu çalışmada ciddi bir birliktelik oluştu. Tek elden yürütülecek olması de verimliliği ve güvenirliliği artıracaktır. Şimdi birliktelik zamanı. Ben katkı sağlayacak tüm yardımseverlere şükranlarımı sunuyorum.”

 

Anahtar Kelimeler : ÜNYE’DE, VEFA, ZAMANI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız