HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2020 Cuma Saat: 11:49

ÇELEBİ; “EĞİTİMİ ÖZEL OKULLAR AYRIŞTIRDI”

Anadolu Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği Avrupa Sorumlusu Savaş Çelebi, Ülkemizde özel okulların, devlet okullarına nazaran aşırı sayıda olması ilginin de be kadar çok olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Avrupa ile Türkiye a
ÇELEBİ; “EĞİTİMİ ÖZEL OKULLAR AYRIŞTIRDI”

Anadolu Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği Avrupa Sorumlusu Savaş Çelebi, Ülkemizde özel okulların, devlet okullarına nazaran aşırı sayıda olması ilginin de be kadar çok olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Avrupa ile Türkiye arasında kıyaslamalarda bulunan Çelebi, Türkiye’de ki durum hakkında yaptığı açıklamada; “Eğitim istek ve yetenekle alakalı bir kavramdır. Ancak görüyoruz ki çocuk istemiyor olsa da ya da  eğitim noktasında ne kadar yetersiz olmuş olsa dahi, ekonomik olarak durumu iyi olan  aileler, daha iyi eğitim düşüncesi ile çocuğunu özel okula gönderiyor. Bu devlet okullarına vurulan en büyük darbedir. Kaldı ki beraberinde toplumda ayrıştırmayı, zengin fakir, sen ben, o bu mantalitesini ön plana çıkarmıştır” dedi.

Aile daha iyi eğitim mantığıyla başladığı bu serüvende, bu okulların oluşumunda ki gayeyi göz önünde bulundurmak gerekir diyen Çelebi, açıklamasının devamında; “Eğitim ülkede ticaret aracı olmamalıdır. Bir ülkeyi ayakta tutan, geleceğe emin adımlarla yürümesini sağlayan ilk unsur eğitimdir. Ancak görüyorum ki bizim ülkemizde eğitim kazanç alanları haline gelmiştir.

Sizlerde göreceksiniz ki, özel okullarda görev yapan birçok eğitmen daha önce devlet okullarında görev almış ya da mesleğe yeni başlayan kişilerdir. Dolayısıyla sayı olarak sınıflarda daha az sayıda öğrenci, daha iyileştirilmiş eğitime daha elverişli bölümler haricinde hiç bir farkı yoktur. Önemli olan öğrencinin istemesi, yeteneği ve eğitmenlerimizdir. Özel okul furyasının çok yaygın olduğu tek ülke ne yazık ki Türkiye’dir. Eğitim asla ve asla ticaret aracı olmamalıdır” diye konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız