HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Mart 2020 Pazartesi Saat: 10:38

“BU SALGIN, HİÇBİR SINIF AYIRMIYOR”

ALTUNEL’DEN ÖNEMLİ UYARILAR:
“BU SALGIN, HİÇBİR SINIF AYIRMIYOR”

ÖZEL HABER

Özel Ordu Umut Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İdris Altunel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ve Bilim kurulunun tavsiye etmiş olduğu 14 Altın kuralı harfiyen yerine getirebilirsek bu süreci en az hasarla atlatma şansımızın olduğunu söyledi.

14 ALTIN KURALI HARFİYEN YERİNE GETİRELİM

COVİD-19 ile mücadele kapsamında gazetemize önemli açıklamalar ve uyarılarda bulunan Altunel; “İçinden geçtiğimiz süreç insanlığın son yüzyılda içine düştüğü en büyük belalardan biri. Bu süreci en iyi atlatabilmemiz için gerekli görülen tavsiyelere azami ihtimam göstermemiz gerekir. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim kurulunun tavsiye etmiş olduğu 14 Altın kuralı harfiyen yerine getirebilirsek bu süreci en az hasarla atlatma şansımız var” dedi.

PANİK YAPMAYIN, HİJYEN KURALLARINA UYUN

Bunu seferberlik ilanı gibi değerlendirmemiz gerekir diyen İdris Altunel, açıklamasına şöyle devam etti; “Kurtuluş savaşı yıllarında o kadar yokluğu içinde bu millet zaferle çıktı. Bu günde Devlet bizden sadece tavsiyelere uymamızı istiyor. Hiçbir bedeli yok. Devletin istediği evinizden çıkmayın, temastan uzak durun, hijyen kurallarına uyun diyor.

Eli silah tutanları cepheye gönderin demiyor. Bu salgın hiçbir sınıf ayırmıyor. Bu illetin dini, dili, ırkı yok. Zengin, fakir demiyor. Makam sahibi, sokak çocuğu ayırmıyor. Okumuş, cahil ayırımı da yapmıyor o kadar adil ki. Herkese eşit dağıtıyor.

Bu yüzden ayırım yapmadan, birlik beraberliği, dayanışmayı, daha doğrusu insani hasletlerimizi hatırlayarak sorumluluklarımızı yerine getirirsek bu savaştan galip çıkarız. Tedbiri alacağız takdiri Yaradan’a bırakacağız. Başta sağlık ordumuza, güvenlik güçlerimize sonrada kendimize duayı eksik etmeyeceğiz. Panik yapmayacağız” diye konuştu.

MORAL MOTİVASYONUNU YÜKSEK TUTALIM

Mücadele kapsamında Türkiye’nin sağlık alt yapısına da dikkat çeken Altunel; “Bu ülkenin bu mücadeleyi verecek sağlık alt yapısı var. Acil olmayan sebeplerden dolayı sağlık kuruluşlarımızı meşgul etmeyelim. Sağlık çalışanlarımıza azami anlayış gösterelim, hatta gözümüz gibi koruyup kollayalım. Moral motivasyonunu yüksek tutalım. Yeter ki tavsiyelere uyalım.

Hepiniz duymuş tursunuz. Bir yakınınız hasta olduğunda vasiyet eder oğlum kızım sakın ben kötüleşirsem beni yoğun bakıma attırmayın diye. Ben çok duydum. Bu yüzden yoğun bakımın o soğuk havasında bir ay sadece tavana bakmaktansa, çoluk çocuğunuzla evde kalmanın kıyaslamasını kendimiz yapalım. Lütfen evinizde kalın” şeklinde konuştu. (Haber: Şafak DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : “BU, SALGIN, HİÇBİR, SINIF, AYIRMIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız