HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Mart 2020 Salı Saat: 08:30

“DEVLETİMİZ, VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEDİR”

Tüm ilçe kaymakamlıkları bünyesinde oluşturulan ve 22 Mart 2020 Pazar günü faaliyet ve çalışmalarına başlayan Vefa Sosyal Destek Grupları, 30 Mart 2020 Pazartesi günü saat 09.00’a kadar 6.054 vatandaşın talebini ve ihtiyacını yerine
“DEVLETİMİZ, VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEDİR”

Tüm ilçe kaymakamlıkları bünyesinde oluşturulan ve 22 Mart 2020 Pazar günü faaliyet ve çalışmalarına başlayan Vefa Sosyal Destek Grupları, 30 Mart 2020 Pazartesi günü saat 09.00’a kadar 6.054 vatandaşın talebini ve ihtiyacını yerine getirerek, hizmetinde bulundu.

Tüm Dünyayı tehdit eden ve ülkemiz de yaygınlaşan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Devletimizce alınan tedbirler kapsamında, ikametlerinden kısıtlama getirilen 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, hizmetlerini sürdürüyor.

“DEVLETİMİZ, VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEDİR”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Bizler de vatandaşımıza, ‘Kimseniz Yoksa, Devletiniz Var’ diyoruz. Ve de bunu gösteriyoruz. Oluşturduğumuz Vefa Sosyal Destek Gruplarımız bir haftalık süre içerisinde 6.054 vatandaşımızın isteğini, ihtiyacını yerine getirerek, hizmetinde bulundu. Devletimiz vatandaşlarımızın hizmetindedir. “kimseniz yoksa, devletiniz var” dedi.
"VEFA SOSYAL DESTEK GRUPLARI, 6.054 VATANDAŞIMIZIN YARDIMINA KOŞTU"

65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız tarafından Vefa Sosyal Destek Gruplarının faaliyete ve çalışmalarına başladığı 22 Mart 2020 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren 112 çağrı merkezine 1.658, 155 polis çağrı merkezine 2.047, 156 jandarma çağrı merkezine 849, Kaymakamlıkların oluşturduğu merkezlere 1.822 olmak üzere toplam 6.376 talep ve istek başvurusu yapıldı.

Yapılan 6.376 başvurudan, 6.054’ü Vefa Sosyal Destek Gruplarımızda görev alan emniyet, jandarma, sağlık, öğretmen, din görevlileri, belediye personelleri, Kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelleri tarafından yerine getirildi.
"VATANDAŞLAR, VALİ SEDDAR YAVUZ’DAN DA İSTEKTE BULUNUYOR"

Sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız, istek ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları’na taleplerini ve isteklerini ilettiği gibi bazen de Vali Seddar Yavuz’a sosyal medya yoluyla ulaşarak, bu istek ve taleplerini iletiyor.

Vali Seddar Yavuz da kendisine iletilen taleplerin karşılanması için Vefa Sosyal Destek Grubu’na yönlendiriyor. Ancak, her zaman çok önem ve değer verdiği engelli bireylerin taleplerini yerine getirme noktasında daha hassas davranıyor.

Geçtiğimiz günlerde, engelli bir öğrencinin Vali Seddar Yavuz’un şahsi sosyal medya hesabına, ‘Vali amca sizden bir ricam var. Okula gidemediğim için canım çok sıkılıyor. Elişi yapıyorum. Ama ipim bitti. Annem de dışarı çıkamıyor. Siz bana yün ip alıp gönderir misiniz? şeklindeki mesajını alan Vali Seddar Yavuz, engelli öğrencinin yün ip isteğini hemen yerine getirerek, Vefa Sosyal Destek Grubu personelleri aracılığıyla engelli öğrencinin yün ipini evinde kendisine teslim edilmesini sağladı.
VALİ YAVUZ; “KİMSENİZ YOKSA, DEVLETİNİZ VAR”

Evlerinde tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için devletin tüm kurumları ve personelleriyle hizmet verdiğini belirten Vali Seddar Yavuz, “Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir.

Covid-19 salgınında en temel risk unsuru; toplumsal alanlarda virüsün bulaşıcılığının yüksek ve hızlı olması, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı, bağışıklık sistemi düşük, kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp ve damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan insanların üzerinde ciddi sağlık sorunları oluşturarak, insan hayatını tehdit etmesidir.

Devletimiz tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek, vatandaşlarımızla paylaşmaktadır. Yaşanan salgının biran önce engellenmesi için alınan önlemlere tüm vatandaşlarımızın istisnasız uyması büyük önem arz etmektedir.

Bizler de, Devletimizin almış olduğu tedbirleri hiçbir zafiyete uğratmadan uygulamaya çalışıyoruz. İnsan sağlığı, toplumun sağlığı, her şeyin üzerindedir. Devletin tüm imkanları ve kaynakları seferber edilmiş durumdadır. Bizler de vatandaşımıza, ‘Kimseniz Yoksa, Devletiniz Var’ diyoruz. Ve de bunu gösteriyoruz. Oluşturduğumuz Vefa Sosyal Destek Gruplarımız bir haftalık süre içerisinde 6.054 vatandaşımızın isteğini, ihtiyacını yerine getirerek, hizmetinde bulundu.

Vefa Sosyal Destek Gruplarımızda görev alan kamu çalışanlarımız, vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri, ilaç ihtiyaçları, temel gıda maddelerinin karşılanması, evlerinin temizliği, kişisel bakımları, emekli maaşlarının bankadan çekilmesi gibi hizmetleri yerine getirilmektedir. Devletimiz, vatandaşlarımızın hizmetindedir. Ordulu hemşerilerimiz müsterih olsunlar. Alınan tedbirlere ve kurallara uysunlar” diye konuştu.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız