HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Nisan 2020 Salı Saat: 10:00

ADIGÜZEL; “TÜRKİYE'Yİ DÜNYA BİRİNCİSİ YAPTILAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Hükümetin Covid-19dan ölüm sayılarını düşük gösterme çabası, 60 yaş altında bu hastalıktan ölüm oranında Türkiyeyi dünya birincisi yaptığını iddia etti. Mill
ADIGÜZEL; “TÜRKİYE'Yİ DÜNYA BİRİNCİSİ YAPTILAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Hükümetin Covid-19'dan ölüm sayılarını düşük gösterme çabası, 60 yaş altında bu hastalıktan ölüm oranında Türkiye'yi dünya birincisi yaptığını iddia etti.

Milletvekili Adıgüzel, yaptığı açıklamada; “Hükümetin Covid-19'dan ölüm sayılarını düşük gösterme çabası, 60 yaş altında bu hastalıktan ölüm oranında Türkiye'yi dünya birincisi yaptı. 

2 Nisan'da Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada; Türkiye'de 60 yaş altında Covid-19'dan ölümlerin Avrupa'dan 4 kat, dünyadan ise 9 kat fazla olduğu ifade edildi. Ama aslında böyle değil” dedi.

Adıgüzel, açıklamasının devamında ise; “İleri yaşlarda kişi koronavirüs enfeksiyonundan öldüğü halde, hatta buna yönelik tedavi aldığı, cenazesi de  bu usullerle defnedildiği halde ölüm sebebi olarak Covid-19 yazmıyor ve sayılara dahil edilmiyor. Test pozitifliği şartı arıyor.

Hasta öldükten sonra gelen test pozitifliklerini de ilave etmiyor. Bunun yerine solunum yetmezliği, salgın hastalık, kalp krizi gibi sebepler yazılıyor. Daha genç yaşlarda ise ilave hastalıklar az görüldüğünden ve ölüm sebebi daha fazla sorgulandığından Covid-19 nedeniyle ölümler gizlenemiyor. Bu nedenle Covid-19'dan ölümlerde dünyaya göre 60 yaş altında göreceli olarak çok daha yüksek rakam çıkıyor” diye konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız