HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Nisan 2020 Çarşamba Saat: 11:35

UFUKTAKİLER

“ALO, ASABİYİM BEN…” Zor günler bu günler.
UFUKTAKİLER

“ALO, ASABİYİM BEN…”

Zor günler bu günler.

Sıkıntı had safhada.

Eve kapandık. Duvar ördük etrafımıza.

“Gözünün üstünde neden kaşın var?” diye soracağımız,

Eşyalarla konuşmaya başlayacağımız günleri yaşıyoruz.

Eşyalarla konuşmak doğal ama eşyalar size cevap vermeye başladığı an durum ciddi demektir. Hemen  “Psikolojik Destek Hattı”nı aramanızı tavsiye ederim.

Şu an için ihtiyacınız olmayabilir. Ama bu telefonları yazın bir kenara.

(0531 680 2623 ve 0531 680 2629)

Virüsün yayılımının önlenmesi amacıyla vatandaşlara ‘Evde Kal Ordu’ çağrısının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 Virüsü önlemleri kapsamında evlerinde kalan Ordulu vatandaşlar için “Psikolojik Destek Hattı” kurdu. 

 

Bu süreçte evlerinde kalan her kesimden insanımızın psikolojik olarak bu süreçten etkilenmemesi adına gencinden yaşlısına kadar herkes yaşayabileceği kaygı ve stres için psikolojik destek alabilecek diyor Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık Daire Başkanı Bekir Karakış.

 

Hedef; Covid-19 Virüsünün insan üzerinde yaratmış olduğu etkileri en aza indirmek. Virüs sebebiyle sıkıntı, kaygı ve aile içi iletişim bozukluğu yaşayan her kesim bu uygulamadan faydalanması.

 

Uzman psikologlar tarafından hafta içi her gün 09.00 ile 17.00 saatleri arasında 0531 680 2623 ve 0531 680 2629 numaraları üzerinden vatandaşlara hizmet verecek.

 

 

CORONA GÜNLERİ

Corona virüsü (Covid-19) adlı bir virüs dünyada neredeyse yaşamı durma noktasına getirdi.  Ülkemizde de virüsün bulaştığı insan sayısının her geçen gün artıyor. Evde kalmamız gereken bu dönemde cadde ve sokaklarda boy gösteriyoruz inatla.

İnsanlar hayatını kaybediyor. Genç, yaşlı yaşanan ölümler nedeniyle toplum iyice tedirgin olmuş durumda. Paniğe kapılmadan alınan tedbirlere uymak, kişisel sağlığımızı korumak çok önemli. Virüs sağlığımız açısından tehlikeli olma özelliğini kaybedene kadar sabırlı olmak, mücadeleyi sürdürmek zorundayız.  Bir süre böyle yaşamak pek işimize gelmese de mecburuz.

 Uzmanların önerileri:

 Güne kahvaltıyla başlayın, aldığınız taze yeşil sebze ve meyveleri mutlaka sirkeli suyla yıkayın, dolaplara yerleştirin, meyveleri kabuklarını soyarak tüketin.

 Açıkta satılan gıdalar yerine paketli ürünler almaya özen gösterin, aldığınız ürünlerin dış ambalajını dezenfekte edilmiş bir bez yardımıyla temizleyin. Kullanmaya başladıktan sonra çapraz kontaminasyon tehlikesini önlemek için ağızlarını sıkıca kapatın.

 Taze sebze, meyve, baklagil, yulaf, sebze yemekleri gibi besin değeri ve lif içeriği açısından yüksek besinler tüketin. Probiyotik içeriği yüksek; ev yapımı yoğurt, kefir, tarhana ve turşu beslenme tercihleriniz arasında mutlaka olsun. Antioksidan içeriği yüksek besinler; kırmızı pancar, ıspanak, havuç, ceviz tüketmeye özen gösterin.

Hareketinizin kısıtlandığı bu dönemde aşırı tüketimden kaçının, evde egzersiz yapın. Uyku düzenine dikkat edin ve yeterince uyuyun. Vücut ısısını dengede tutabilmek, toksinlerin atılmasını sağlamak için günde 2,5-3 litre arası su tüketin.

Kızartma, aşırı yağlı, şekerli, kola, cips, çikolata gibi yiyeceklerden uzak durun. Evde, komposto, meyve suyu, yoğurt, kek, kefir hazırlamaya çalışın, yemeklerinizi haşlama veya fırında pişirmeyi tercih edin. Aşırı kafein alımından kaçının. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı veya kahve tüketmeyin. Günde bir adet maden suyu tüketmeye özen göster


GÜNÜN FIKRASI

Temel ile Dursun borç para yüzünden mahkemelik olmuşlar. Hakim Temele sormuş: 

-"Oğlum, nedir konu anlat bakalım! 

-"Haçum pey. Pen ha bu Tursuna geçen sene 100 lira verdum penim paramu bi türlü vermez da." 

Hakim Dursuna dönmüş: 

-"Siz ne diyorsunuz bu iddiaya?" 

-Kim? Ha o adammu bağa para vermuş? Valla pen oni tanımayrum bile, Haçum bey." 

Bunu duyan Temel iyice şaşırmıştır. Dursuna dönerek:

 -"Tursun, ha sen şimdu peni tanımay musun?" 

Dursun: 

-"I-ıh," 

Temel: 

-"Haçan, sen peni tanımaysan pen seni hiç tanumayrum da." 

 

Anahtar Kelimeler : UFUKTAKİLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız