HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Nisan 2020 Çarşamba Saat: 11:54

ADIGÜZEL; “EŞİTLİK İLKESİ EGEMEN OLMALI”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, biran önce her kararda, her ortamda ve her koşulda eşitlik ilkesinin egemen olması gerektiğini ifade etti. Hastanelerde doktor gör
ADIGÜZEL; “EŞİTLİK İLKESİ EGEMEN OLMALI”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, biran önce her kararda, her ortamda ve her koşulda eşitlik ilkesinin egemen olması gerektiğini ifade etti.

Hastanelerde doktor görevlendirmelerine kayırmacılığın olduğunu ifade eden Adıgüzel, “Tüm sağlık çalışanlarımız Covid-19’la mücadeleye odaklanmış, insanüstü bir çabayla mücadele ederken, maalesef yöneticiler tarafından ayrımcılığa uğruyorlar.

İdareciler kamuya ait hastane ve sağlık kuruluşlarındaki personel arasında eş-dost, siyasi fikir, sendika vb. özelliklere göre kayırmacılık yapmaktadır. Covid-19 hastası ile ilişkili poliklinik, laboratuvar ya da kliniklerde çalışan özellikle yardımcı sağlık personelinde kendine yakın olanları bu bölümlerden uzak birimlere görevlendirdiği, yer yer rapor verildiği, adeta korumaya aldığına dair yoğun şikâyetler gelmektedir” dedi.

Bazı illerde özel ve kamu sektörü arasında da buna benzer ayrımcılık görüldüğünü ifade eden Adıgüzel, “Sağlık çalışanlarının çalıştıkları hastanelere yakın yerlerde konaklama imkânı ve koruyucu malzeme temininde özel ve kamu çalışanı olmasına göre de ayrıma tabi tutulmakta, özel sektöre hem malzeme tedarikinde hem de konaklama desteğinde yardımcı olunmamaktadır.

Derhal gereğinin yapılıp sağlık hizmetini aksatacak, birlik beraberliği bozacak, çalışanların moral motivasyon ve güven unsurunu bozacak uygulamalardan vazgeçilmesi gereklidir. Bunu yapan yöneticiler hakkında derhal işlem başlatılıp görevden el çektirilmesi zaruridir” diye konuştu.

Bu süreçte sosyal kültürel ekonomik pek çok değişime neden olacağını da kaydeden Adıgüzel, “Sağlık alanında özellikle salgın ile en ön safta verilen bu büyük savaşta kimsenin ateşle oynamaya hakkı yoktur. Yoksa bedelini hep birlikte öderiz” açıklamasında bulundu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız