HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Nisan 2020 Cuma Saat: 07:29

“ORTAK AKIL ŞART”

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Eski Başkanı Av. Atilla Tatar “Ortak aklı oluşturmalı ve harekete geçirmeliyiz” dedi. “ORTAK AKIL” Bütün dünyada olduğu gibi Ordu’da da, evlerimize kapanmış, bireysel mücadele veriyor görünsek de,
“ORTAK AKIL ŞART”

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Eski Başkanı Av. Atilla Tatar “Ortak aklı oluşturmalı ve harekete geçirmeliyiz” dedi.

“ORTAK AKIL”

Bütün dünyada olduğu gibi Ordu’da da, evlerimize kapanmış, bireysel mücadele veriyor görünsek de, ortak bilinç oluşturmamız gerektiğini ifade eden Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Eski Başkanı Av. Atilla Tatar, “Hayatta kalmak ve süreci en az hasarla atlatabilmek adına, Devletimizden beklentilerimiz ve yapılanların yanında, Ordu’da yaşayanlar olarak, maddi ve manevi kazanımlarımızı, sosyal hafızamızı ve birikimlerimizi, dayanak noktası yaparak ortak aklı oluşturmalı ve harekete geçirmeliyiz” diye konuştu.

Tatar, “Öncelikle, tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi, ilimizde de mücadelenin en önemli neferleri olan sağlık çalışanlarımızı unutmamalı, sosyal ortamlarda, ortak kullanım alanlarında öncelik vermeli, moral motivasyonlarının yüksek tutulması için elimizden gelen fedakârlığı yapmalıyız.” şeklinde konuştu. 

Ekonomik olarak güçlü gösterilen Avrupa ülkeleri ve Amerika’ya göre avantajlarımız olduğunu söyleyen  Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Eski Başkanı Av. Atilla TATAR, “Bütün dünyada olduğu gibi Orduda da, evlerimize kapanmış, bireysel mücadele veriyor görünsek de, ortak bilinç oluşturmamız gerekiyor” diye söyledi.

“ORTAK AKIL ŞART”

Mert Can ERSOY- Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Ne düşünüyorsunuz?

AV. Atilla TATAR - Öngörümüz ve elbette temennimiz, CORONA VİRÜSÜ sebebiyle yaşadığımız sıkıntılı günlerin, bir şekilde biteceği yönünde. Bitecek bitmesine de sonrası ve her anlamda süreçteki kayıplarımız, en önemli tartışma konusu diye düşünüyorum.

Mert Can ERSOY- Toplum olarak nasıl hareket etmeliyiz? Hedefimiz ne olmalı? Sanki bir panik havası var.

AV. Atilla TATAR - Öncelikle insan hayatı, sonrasında ekonomi ve kişisel ve sosyal ilişkilerimiz anlamında en az hasarla bu süreci yaşamak ve atlatmak, birinci hedefimiz olmalı. Kuşkusuz bütün dünya devletleri aldıkları önlemlerle, kayıpları azaltmak ve bu savaşı kazanmak için mücadele veriyor. Bunun yanında kişilerde de kendini ve toplumu koruma adına bilinç oluşmaya başladı. Ben konuyu küresel ölçekte değerlendirmek yerine, daha çok yaşadığım şehir özelinde ele almak istiyorum. Bütün dünyada olduğu gibi Orduda da, evlerimize kapanmış, bireysel mücadele veriyor görünsek de, ortak bilinç oluşturmamız gerekiyor. Ekonomik olarak güçlü gösterilen Avrupa ülkeleri ve Amerika’ya göre avantajlarımız var. Şöyle ki; aile kurumumuzun kuvvetli bağlarının devam ediyor olması en önemli kazancımız. 18 yaşını bitirmiş çocuğumuz, yaşlı anamız, babamız hatta dede ve ninelerimiz yanımızda ya da bakım ve gözetimimiz altında. Yardımlaşma ve dayanışma, aileden başlamak üzere toplum kültürümüzün önemli bir parçası. Konserve, tarhana, v.b. ev yapımı dayanıklı tüketim malzemeleri, birçok ailenin, yaşam ve beslenme alışkanlıkları içerisinde. Hayat bunlardan ibaret değil biliyorum. Ancak, her anlamda bir kaç ay yaşamımızı idame ettirebilecek sosyal altyapımız, devletin önemli bir yükünü alıyor.

Mert Can ERSOY- Eve kapandık. İletişim sorunu yaşıyoruz ne dersiniz?

AV.Atilla TATAR - İletişim için yüz yüze gelmek şart değil, teknolojik imkânlardan da istifade ederek, ailemizden başlamak üzere, mücadele, planlama, paylaşma anlamında ortak bilinç oluşturarak, birlikte hareket etmek zorundayız. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının rolünün önemli olduğunu düşünüyorum. Öncelikle, tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi, ilimizde de mücadelenin en önemli neferleri olan sağlık çalışanlarımızı unutmamalı, sosyal ortamlarda, ortak kullanım alanlarında öncelik vermeli, moral motivasyonlarının yüksek tutulması için elimizden gelen fedakârlığı yapmalıyız.

Mert Can ERSOY- En önemli sıkıntı ne sizce?

AV.Atilla TATAR - İçerisinde bulunduğumuz mevsim itibarı ile tarım ürünlerinin ekimi için, bu şehirde yaşayanlar olarak, çiftçi ve köylünün desteklenmesi anlamında yapılabilecekler planlanmalı. İlimizin en önemli geçim, aynı zamanda beslenme ve hammadde kaynağı, olan fındık ürününe ilişkin olarak bahçelerin bakımı ve gübrelenmesi, en önemlisi hasadı noktasında, ihtiyaçlar ve çözüm önerileri tespit edilmeli.

Mert Can ERSOY- Ordululara ne söylemek istersiniz?

AV.Atilla TATAR - Hayatta kalmak ve süreci en az hasarla atlatabilmek adına, Devletimizden beklentilerimiz ve yapılanların yanında, Ordu’da yaşayanlar olarak, maddi ve manevi kazanımlarımızı, sosyal hafızamızı ve birikimlerimizi, dayanak noktası yaparak ortak aklı oluşturmalı ve harekete geçirmeliyiz. Sağlık ve huzur dilerim.

Anahtar Kelimeler : “ORTAK, AKIL, ŞART”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız