HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Nisan 2020 Pazar Saat: 10:08

Kızılay Ramazan’da İhtiyaç Sahiplerine Destek Olacak

Koronavirüs salgınıyla birlikte çalışmalarına başlayan ve yüzbinlerce insana yardım ulaştıran Türk Kızılay, Ramazan ayı boyunca da sosyal yardımlarını sürdürecek. Ramazan ayı için “Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Bun
Kızılay Ramazan’da İhtiyaç Sahiplerine Destek Olacak

Koronavirüs salgınıyla birlikte çalışmalarına başlayan ve yüzbinlerce insana yardım ulaştıran Türk Kızılay, Ramazan ayı boyunca da sosyal yardımlarını sürdürecek. Ramazan ayı için “Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna” sloganıyla kampanya başlatan Türk Kızılay, bir yandan gerçek ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına destek olurken diğer yandan da modern ve örnek projeleriyle hayırseverlere farklı çözümler sunuyor.
 
Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda kolisi, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, “Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna” sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde milyonları sevindirecek.
 
Bu Ramazan alışılmış Ramazanlardan farklı olacak
 
Covit-19 virüsünün hayatlarımızdan bir an önce çıkması dileklerini ileterek sözlerine başlayan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Sizlerle Kızılay’ın bu kez biraz hüzünlü, biraz mahsun karşılanan Ramazan’da neler yapacağını paylaşmak istiyoruz. Dünya bir tarafından koronavirüs ile mücadele ediyor, bir taraftan ise İslam alemi Mübarek Ramazan Ayını karşılamaya hazırlanıyor. Bu Ramazan alışılmış Ramazanlardan farklı olacak, toplu iftarlar, toplu teravih namazları olmayacak. İftar sonrası sahura kadar sokaklarda şenlik havası olamayacak. Komşu komşuyu ziyaret edemeyecek. Yaş almış büyüklerimiz, 20 yaş altı gençlerimiz çocuklarımız evlerde olacak. Birçok insan işini kaybetmiş oldu, olacak. Tüm bu nedenlerle bu Ramazan’da dayanışma daha da mühim, daha da kıymetli olacak.” dedi.
 
Destek verenlere teşekkür
 
Koronavirüs salgını sonrası yardım çalışmalarına değinen Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, “Ramazan’da yapacaklarımıza geçmeden önce mevcut durum nedeniyle büyük sıkıntı çeken vatandaşlarımıza verdiğimiz desteklerden kısaca bahsetmek isterim. Koronavirüs’le mücadele kapmasında açıkladığımız eylem planıyla 150 bin aileye gıda desteği, 100 bin aileye hijyen desteği, 75 bin aileye 400’er TL nakit yardım, yeni doğum yapmış annelere 150 TL destek gibi destekler verildi. Sağlık çalışanlarına ve Sağlık Bakanlığına Sahra çadırları, NAT test cihazları, kişisel koruyucu ekipman desteği verdik. İmmün plazma tedavisi sürecine katkı sağladık. 30 bini aşkın Kızılaycı ile halkımıza yardımcı olduk. Bu çalışmalarımızda bize destek veren hayırseverlerimize, firmalarımıza, kurum ve kuruluşlar ile sensiz olmaz diyen sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Türkiye’de büyük bir dayanışma yaşanıyor
 
Yaşanan olayların birçok ülke ile ülkemiz arasındaki farkı çok net ortaya koyduğunu belirten Genel Başkan Kınık, “Bugünlerin tarihi birbirlerinin kargosuna el koyan ülkeleri yazacak Oysa Türkiye’de büyük bir dayanışma yaşanıyor. Bizler biliyoruz ki bugünler ancak dayanışma ile aşılır. Onun için bu yılki Ramazan ayı çalışmalarımız için sloganımızı “Dertler Paylaştıkça Bitecek, Yeter ki İnan Buna” olarak belirledik. Çünkü biz buna en kalbi duygularımızla inanıyoruz. Sizlere toplantı sonunda göstereceğimiz filmde de göreceğiniz gibi bu millet ne badireleri büyük dayanışma ruhuyla aşmayı bilmiş bir millettir.” ifadesinde bulundu.
 
Yaklaşık 207 milyon liralık bütçe ile yardımlar yürütülecek
 
Bu Ramazan’da çalışmalarımızı büyük ölçüde yurt içine odaklayacağız diyen Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü;
 
“Geçen yıl “Ramazan’da Az Çok Demeden Paylaşıyorsan Hilâl Olsun Türkiye” diyerek Ramazan çalışmalarımızı yürütmüş, kendi öz kaynaklarımızdan yüzbinlerce kişi için yardım kolisi dağıtmış, iftar sofraları kurmuş, aşevlerimizden milyonarca kap yemek dağıtmıştık. Bu çabalarımızı gören milletimiz de bize güç vermiş ve yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 14 milyon kişiye milletimizin merhamet elini ulaştırmıştık. 2019’da 38 ülkede 40 noktada yardım çalışmaları yapmıştık. Ülkemizin her yerinde de binlerce Kızılaycı faaliyet yürütmüştü.
 
Bu yıl salgından kaynaklı olarak yurtdışı çalışmalarımızı sınırlamak zorunda kaldık. Sadece daimi delegasyonlarımızın olduğu 16 ülkede faaliyet yürüteceğiz. Buralarda yapacağımız çalışmalarla yaklaşık yarım milyon kişiye ulaşmayı planlıyoruz. Yurtdışında ihtiyaç sahiplerine desteklerimiz gıda yardımı şeklinde olacak.
 
Bu Ramazan’da çalışmalarımızı büyük ölçüde yurt içine odaklayacağız. Yaşanan pandemi nedeniyle maalesef çok büyük sorunlar yaşanıyor. Yüzbinlerce kişinin ekonomik faaliyetleri askıya ayındı. Birçok insan işini kaybetti. Geçen yıl Kızılay’a destek olan birçok kişi şimdi destek almak zorunda kaldı. Onun için bu yıl da kapsamlı bir yardım çalışması planladık. Yaklaşık 207 milyon liralık bütçe ile yürüteceğimiz yardım çalışmalarını ana başlıklarını söyle sıralayabilirim. 350 bin aileye gıda yardımı yapacağız. 215 bin aileye zekat, fitre ve fidyelerinizi ulaştıracağız. 100 bin aileye ülke genelindeki yaklaşık 20 aşevimiz ve şubelerimizden her gün iftarlık sıcak yemek ikram edeceğiz. 50 bin bayramlık yardımıyla yüzleri güldüreceğiz. 400 bin çocuğumuzu hediyelerimizle sevindireceğiz.”
 
Yardımda yenilikçi model
 
Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, geleneksel yardım yöntemlerinin yanı sıra Kızılay olarak bu yıl yenilikçi bir modeli de hayata geçireceklerini belirterek, “ihtiyaç sahiplerinin cep telefonlarına göndereceğimiz bir kod SMS’i ile zincir marketlerden alışveriş yapmalarını sağlayacak bir modeli başlatacağız. Böylece ihtiyaç sahiplerine seçme özgürlüğü tanımış olacağız” diye konuştu.
 
Sağlık çalışanlarına iftar ulaştırılacak
 
Kınık, koronavirüsle mücadele eden yaklaşık 4 bin sağlık çalışanına da Ramazan ayı boyunca iftar verileceğini belirterek, “Sağlık çalışanları günlerdir evlerine bile gidemiyorlar. Ailelerinden uzak bir şekilde yaşıyorlar. Koronavirüs pandemi hastanelerindeki bu durumda olan 4 bin sağlık çalışanına 30 gün boyunca Kızılay tarafından iftarları ulaştırılacak” dedi.
 
1 milyon aileden fitre/fidye
 
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, koronavirüsün neden olduğu özel şartlar nedeniyle bu yıl yardım çalışmalarını büyük ölçüde nakit temelli planladıklarını belirterek, “Bu destekler elbette yardımsever milletimizin katkılarıyla artacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılın fitre ve fidye miktarlarını açıkladı. Biz Kızılay olarak 1 milyon ailenin fitre ve fidyelerine talibiz. 1877’ye fitre veya fidye yazarak atacağınız bir SMS’i Kızılay olarak hemen ihtiyaç sahibine ulaştıracağız” dedi.
 
SMS’i göstererek kan bağış merkezlerimize gelebilirsiniz
 
Her yıl Ramazan ayında yaşanan kan bağışındaki düşmeye de değinen Kınık, “Bu yıl salgın nedeniyle bir süredir ciddi bir sorun yaşanıyor kan bağışında. Şimdi buna bir de Ramazan’ın kendisine özgü koşulları eklenecek. Sizlerin aracılığınızla vatandaşlarımıza bir çağrı yapmak istiyorum. Ramazan’da da, pandemide de kana ihtiyaç duyan kronik hastalarımız, kaza geçiren vatandaşlarımız, lösemili kardeşlerimiz var. Evden çıkıyorsak lütfen sadece kan vermek için çıkalım. Hafta sonu evden çıkma yasağının istisnalarından birisi kan bağışına çıkmak biliyorsunuz. Size gelen SMS’i güvenlik kuvvetlerine göstererek kan bağış merkezlerimize gelebilirsiniz. Size en yakın merkezi kanver.org’dan öğrenebilirsiniz” dedi.
 
Dertler paylaştıkça bitecek, yeter ki inan buna diyoruz
 
Dayanışma ile her türlü sorunu çözeriz dedik. Yeter ki inan buna dedik. Buna inananlar pandeminin başından beri Kızılay’a destek oluyor. Aslında Kızılay vasıtasıyla yaşadığı toplumda, kardeşlerine destek oluyor. Ramazanda da bu desteğin süreceğine inanıyoruz. Biz nasıl destek olabiliriz diyenler için şu yolları önerebilirim. Hayırseverlerimiz, gıda yardımları için 75TL ve 120TL’lik paketleri seçilebilirken, hijyen yardımları için de 120TL’lik pakete bağış yapılabiliyor. 50 TL bağışla 4 kişilik bir ailenin iftar yemeğini karşılayabilecek olan hayırseverler, bayramlıklar için de her bir çocuk için 150 TL bağışta bulunabilecek.

Bağışçılarımız bankalarda bulunan Türk Kızılay bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılay Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışlarını yapabilecekler. Ayrıca tüm operatörlerden 1877’ye FİTRE ve FİDYE yazarak 27 TL’lik, RAMAZAN yazıp 2868’e mesaj atarak da 10 TL’lik bağış yapabilirler. Dertler paylaştıkça bitecek, yeter ki inan buna diyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız