HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Nisan 2020 Salı Saat: 09:25

TÜM KÖY SEN: “ÜRETİCİLERİN TALEPLERİ VAR”

Tüm Üreticiler Sendikası (Tüm Köy Sen) Genel Merkezi virüs salgını nedeniyle sokağa çıkılamadığını bu nedenle de taleplerini bu kez de görsel kampanyayla duyurmak istediklerini açıkladı.             Tüm Köy Sen Genel Başk
TÜM KÖY SEN: “ÜRETİCİLERİN TALEPLERİ VAR”

Tüm Üreticiler Sendikası (Tüm Köy Sen) Genel Merkezi virüs salgını nedeniyle sokağa çıkılamadığını bu nedenle de taleplerini bu kez de görsel kampanyayla duyurmak istediklerini açıkladı.

            Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan koranovirüs salgını için şirketlere, tekellere yeni olanaklar sunulurken üretici köylülerin göz ardı edildiğini belirterek, “Yaşam için su ve gıda temel kaynaklardır. Üretici köylü üretmediği zaman yaşam da olmaz. Köylü üretecek ki, tarım ürünleri ile gıda sorunu çözümlensin.

Ancak iktidar dünyayı altüst eden virüs salgınına karşı önlemler alırken hep sermaye gruplarını düşünmüş, üretici köylünün üretim maliyetini düşürmeye yönelik bir destekten uzak durmuştur. Bu eşitsizliği dile getiren, üreticilerin taleplerini seslendiren basın açıklamalarımız olmuştu.” dedi.

            TALEPLERİMİZİ GÖRSELDE DE DİLLENDİRECEĞİZ”

            Turan açıklamasına devam ederek, “Üretici köylünün taleplerini dile getirmenin farklı yolları var. Ancak şu an virüs salgını nedeniyle bir araya gelmenin olanağı yok. Bu nedenle sosyal paylaşımlarla üreticilerin taleplerini dile getirmek, kamuoyu yaratmak istiyoruz. Üç gün sürecek görsel kampanyamıza başlıyoruz. Her gün yeni bir taleple görsel kampanyamızı twiter, facebook gibi paylaşımlarla yineleyeceğiz” diye konuştu.

            ÜRETMEK İÇİN TARLALARA, BAHÇELERE GİRME ZAMANI”

            Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan üreticilerin mağduriyetinden söz ederek, “Virüs salgınına rağmen üreticiler tarlalarına, bahçelerine girerek üretim hazırlığı yapacaklar. Her yıl yaşadıkları sıkıntılar katlanarak büyüyor. Girdi fiyatları artarken ürünleri ve emeklerinin karşılığını alamıyorlar.

Tarıma destek yeterli değil. Artırılmalı ve destek yalnızca üretici köylüye verilmeli. Sermaye gruplarına olanaklar tanınıyor ancak yaşam için olmazsa olmaz olan gıda ürünlerini üretenler desteklenmiyor.

Tüm Köy Sen olarak üreticiler için acil talebimiz şunlardır: Üretici köylülere faizsiz bir yıl ödemesiz kredi sağlansın. Mazottaki ÖTV, KDV ilaç ve gübredeki KDV kaldırılsın. Borçları faizsiz ertelensin. Besiciye, yetiştiriciye yem desteği verilsin.

Köylüsünün elinde kalan sütü devlet alsın Tarım arazilerinin tarım dışı kullanımı engellenmeli başta madencilik olmak üzere şirketlerin tarım alanları, meralar, su kaynakları başta olmak üzere tarıma olumsuz etkileri olacak tüm uygulamalar durdurulsun ve engellensin” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : TÜM, KÖY, SEN:, “ÜRETİCİLERİN, TALEPLERİ, VAR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız