HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Nisan 2020 Cumartesi Saat: 12:01

VALİ YAVUZ; “TÜRK MİLLETİ, BÜYÜK BİR MİLLETTİR”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Fm Radyosunun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yapmış olduğu “23 Nisan Özel Yayını”nın konuğu oldu. Programda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile duygularını paylaşan
VALİ YAVUZ; “TÜRK MİLLETİ, BÜYÜK BİR MİLLETTİR”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Fm Radyosunun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yapmış olduğu “23 Nisan Özel Yayını”nın konuğu oldu. Programda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile duygularını paylaşan Vali Seddar Yavuz, çocukların bayramını kutladı.

Orduluların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, “Öncelikle bizi dinleyen tüm Ordulu kardeşlerime en derin sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Hepimizin bildiği gibi küllerinden doğan ve Milli Mücadeleyi yürüten bu kutlu Meclis, bünyesinden koskoca bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti meydana getirmiş ve istiklalimizi ve istikbalimizi garanti altına almıştır. İlk Meclis, aynı zamanda bir milli mücadele Meclisidir, bir kuruluş, bir diriliş Meclisidir.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anmak istiyorum. Sadece Türk çocuklarına değil, dünya çocuklarına armağan edilmiş, böylesine büyük ve önemli bir bayramı kutluyoruz. Elbette covid-19 salgını vesilesiyle biraz buruğuz. Her yıl olduğu gibi sokaklarda, caddelerde, meydanlarda değiliz. Bunun elbette ki burukluğunu içimizde hissediyoruz. Ama ne yapalım ki, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada salgınla karşı karşıya kalmanın sorunlarını yaşıyoruz.

Bizler de böyle bir ortamda, evde kalarak da olsa bayram coşkusunu yaşayabileceğimizi göstermek istiyoruz. Valilik olarak, bayrama yönelik çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Dijital ortam dahil olmak üzere, birçok program yaptık. Bu programları, çeşitli etkinlikler ve aktivitelerle devam ettiriyoruz.  Bugün bir başka etkinliği daha gerçekleştirdik.

Bayramın daha iyi hissedilebilmesi için şehit çocuklarımızı, yetim çocuklarımızı, bugün doğan çocuklarımızı, bizlerin şefkatine ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz çocuklarımızı ve ayrıca çeşitli yollarla bize ulaşan çocuklarımızı sevindirmeye, onların bayram sevincine ortak olmaya özen gösterdik.

İl genelinde, bugün saat 15.00 itibariyle yaklaşık 468 çocuğumuz evinde ziyaret edilmek ve çeşitli hediyeler verilmek suretiyle bayram coşkusuna ortak olunmuştur. Halen şu saat itibariyle de bu faaliyetler devam ediyor” dedi.

“TÜRK MİLLETİ, BÜYÜK BİR MİLLETTİR”

Konuşmasının devamında, Türk Milleti’nin büyük bir millet olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Büyük milletlerin özelliği, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu barındırabilmeleri ve bu birlik ve beraberliklerini yüzyıllara yayabilmelidir. Dünya üzerinde çok fazla büyük millet sayamayız. Ama dünya üzerindeki en büyük milletlerden bir tanesi; birlik, beraberliği ve kardeşliği ile Türk Milleti olduğu konusunda herhangi bir tereddüt söz konusu değildir.

Millet iradesinin tecelli ettiği Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılını kutluyoruz. Yüzyıllar boyunca yaşa meclisimiz, egemenliğimiz, bağımsızlığımız diyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olmuştur. Gazi Meclisimiz, aynı zamanda milletimizin iradesinin tecelli ettiği, her türlü kararın alındığı ve bütün milletimizin unsurları bakımından kutsal sayılacak kurumlardan biridir. Bu vesileyle çocuklarımıza şunu söylemek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, şuan dünyanın her ülkesiyle yarışabilecek, rekabet edebilecek seviyededir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için hedefine emin adımlarla yürüyor ilerliyor. İnanıyorum ki, geldiğimiz seviye bize yetmeyecek ve evlatlarımız, göz nuru çocuklarımız, daha büyük hedeflere, aydınlık geleceğe bizleri taşıyacak. Ve inanıyorum ki, büyük ve güçlü Türkiye'yi, yani küresel güç Türkiye'yi yeni baştan inşa edeceğiz.

Bu gücü isterken, elbette hakkı, hukuku, adaleti haykırmak, mazlumun yanında yer almak ve mağdurların gözyaşını silmek için istiyoruz. Çünkü biz köklü bir medeniyetin mensubuyuz. Bizim kültürümüzde, sömürmekten çok var etmek, yaşatmak, paylaşmak vardır. Batı gibi sömürgeci bir anlayışın içinde asla olmayan bir milletin, elbette bu gücü istemesi ve bu gücü elde ettiğinde adaletle hükmedebilmesi konusunda herhangi bir tereddüt söz konusu değildir. Zira tarihimiz bunun örnekleriyle doludur” diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız