HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Eylül 2016 Perşembe Saat: 09:34

VALİDEN ‘DEFİNECİ’ UYARISI!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kaçak definecilere önemli uyarılarda bulundu. Vali Balkanlıoğlu; “Bulduğunuz tarihi eserleri cüzi paralarla başka yerlere götürmek veya kaçırmak tarihe ve tarihi eserlere karşı yapılan en büyük ihanett
VALİDEN ‘DEFİNECİ’ UYARISI!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kaçak definecilere önemli uyarılarda bulundu. Vali Balkanlıoğlu; “Bulduğunuz tarihi eserleri cüzi paralarla başka yerlere götürmek veya kaçırmak tarihe ve tarihi eserlere karşı yapılan en büyük ihanettir. Oysa bu işi meslek edinmek isteyen kişiler devletin izniyle ve yasal yollarla yaparlarsa hem tarihe hem de tarihi eserlere sahip çıkmış olurlar” dedi.

Son günlerde Kurul Kalesinde yapılan kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkan Kibela Tanrıçası ile gündeme yeniden oturan Ordu’da, Vali Balkanlıoğlu yerinde yaptığı incelemeler esnasında definecilere karşı da uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.

Vali Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada; “Türkiye tarihi ile eşsiz zenginliklere sahip bir ülke. Ben Amerika’da, İngiltere’de, Japonya’da dünyanın bir çok ülkesinde ziyaret ettiğim müzelerde ülkemizden kaçırılan tarihi eserlere tanık oldum. Oysa kendi tarihi eserlerimizi kendi ülkemizde muhafaza etmek ve korumak gerekmektedir. Defineciler üç beş kuruşa ve cüzi paralara değerlerimizi dışarıya kaçırıyorlar.

Burada ki Kibela Tanrıçasını bile ellerine geçirmiş olsalardı yine cüzi paralar karşılığında bu eseri de ziyan edebilirlerdi. Yapılan çalışmalarda henüz kalenin giriş kapısında olduğumuzu gördük. Bu noktada Bakanlığımızın ve güvenlik güçlerimizin kontrolü altında çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da ortaya çıkacak olan eserleri kendi bünyemizde vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Defineciliğin Türkiye’de yasal yollarla yapıldığına da dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu şöyle devam etti; “Definecilik ülkemizde artık yasal yollarla yapılabiliniyor. Bu işe soyunmak isteyenler devlet ile el ele vermek zorundadırlar. Devlet ile hareket edenler çıkarılan tarihi eserleri de böylece kendi ülkeleri içinde tutmuş olurlar. Bu işin doğrusu da budur.

Kendi müzelerimizde yer alması gereken değerlerimizin başka ülkelerin müzelerinde yer almasından daha acı bir durum varmıdır? Biz hala başka ülkelerde ki tarihi değerlerimizi hukuk yoluyla geri almaya çalışıyoruz. Bu da uzun bir sürece tekabül ediyor. Bu yüzden definecilerinde artık bundan böyle duyarlı ve hassas davranmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Şafak DELİÇAKAR)

 

Anahtar Kelimeler : VALİDEN, ‘DEFİNECİ’, UYARISI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız