HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Mayıs 2020 Çarşamba Saat: 12:04

KARANTİNADA ALTINDAKİ MİSAFİRLERDEN MEKTUP VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın talimatı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktayın koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı, Gençlik ve Spor Bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla Rusya
KARANTİNADA ALTINDAKİ MİSAFİRLERDEN MEKTUP VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı, Gençlik ve Spor Bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla Rusya ve Azerbaycan'dan getirilen vatandaşların karantina süreci devam ediyor.

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Lebibe-Ergin Karlıbel Öğrenci Yurdu'nda kalan vatandaşlar, gözetim sürelerinin dolmasına sayılı günler kala yaşadıkları süreci mektuba döktü.

Rusya ve Azerbaycan’dan getirilen vatandaşlarımız, kendilerine bu süreçte destek olan devlet yetkilileri ve Ordu'daki yurt görevlilerine teşekkür ettikleri mektuplarında, Ordu’da kaldıkları süre içerisinde hayatları boyunca unutamayacakları anılar biriktirdiklerini ifade ettiler.

Kaldıkları yurt ortamının ve kendilerine sağlanan imkanın evlerini aratmadığını belirten karantina altındaki misafirler, görevlilerin kendilerini mutlu etmek, moral ve motivasyon sağlamak için çok çaba sarf ettiklerini dile getirdiler.

Lebibe-Ergin Karlıbel Öğrenci Yurdu’nda kalan misafirlerden Eda Kara, kendilerine bu süreçte destek olan devlet yetkilileri ve Ordu'daki yurt görevlilerine teşekkür ettiği mektubunda, "Hayatım boyunca yaşayamayacağım, çoğu kişinin de yaşamadığı bir durumun içerisinde bulundum. Arkadaşlarıma, aileme ve ileride çocuklarıma anlatacağım birçok anım ve tecrübem birikti" ifadesine yer verdi.

Yemeklerin güzel olmasına da değinen Kara, bu süreçte daha önce yiyemediği kuru fasulye yemeğini de yemeye başladığını anlattı. Kara, "Hayatın telaşını bir an olsun kenara bırakıp kendimle vakit geçirebiliyor ve kendime yatırım yapabiliyorum. Bu süreç çok da kötü değil" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Mehmet Aktaş ise mektubunda, kendileri için elinden geleni yapan yetkililere teşekkür etti. Bu zorlu süreçte yetkililerin yaptıklarının kesinlikle unutulamayacağını vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti:

"Üç öğün yemeğimizden, çayımızdan, kahvemizden, meyvemizden, tatlımızdan internete kadar her şeyimiz eksiksiz yapılıyor. Fazlasını yaptıkları halde eksiğimiz olduysa bizlerden özür dileme nezaketinde bulunmaları ne kadar mütevazi ve misafirperverlik. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır."

Adını bildirmek istemeyen bir kişi de kendisine huzur veren bir şehirde olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, mektubunda, "Son zamanlarda kötü günler geçiriyoruz. Ama bizler bunu da biliyoruz ki biz çok güçlü bir milletiz. Bu nedenle bu salgını da hep birlikte yeneceğimizi biliyoruz. İnancım sonsuz, eski zamanlara geri döneceğiz. Sizleri çok ama çok seviyorum" ifadesine yer verdi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde, Polonya’dan, Rusya’dan ve Azerbaycan’dan getirilen toplam 436 vatandaşımız, karantina için Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Lebibe-Ergin Karlıbel Öğrenci Yurdu'na yerleşmişti.

Öte yandan, Polonya’dan gelen ve 14 günlük karantina sürecini tamamlayan 212 vatandaşımız, karantina sürecini tamamlayarak illerine uğurlandı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız