HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Mayıs 2020 Perşembe Saat: 13:07

“YANLIŞA MÜSAADE ETMEYİZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Yason burnunda yanlış yapılmayacağını yapılmasına da asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Hukuka aykırı, doğal dokuya zarar veren hiçbir yapılaşmanın yanında olmayacağın
“YANLIŞA MÜSAADE ETMEYİZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Yason burnunda yanlış yapılmayacağını yapılmasına da asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Hukuka aykırı, doğal dokuya zarar veren hiçbir yapılaşmanın yanında olmayacağını göreve geldiği ilk günden bu yana her ortamda dile getiren Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler “Yason’da çevre katliamı yapılıyor” söylemleri doğrultusunda alana gidip incelemelerde bulunarak eleştirilere son noktayı koydu.

Yason’un korunacağını belirten Başkan Güler, “Daha önceki ifadem de belirttiğim gibi burası bize tarihimizden nasıl miras kaldıysa o haliyle korunacak. Halkın ihtiyaçları doğrultusunda yapılacak çalışmalar ise alanın dışında oluşturulacak. Boş yere yaygara çıkartılıyor. Bizde yanlışa geçit yok” dedi.

“YASON MİRAS BIRAKILDIĞI HALİYLE KORUNACAK”

Doğal ve arkeolojik yapısıyla dikkat çeken Yason Burnu’nun dünyanın sayılı güzelliklerinden birine sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, “Yason sadece Ordu’nun, Karadeniz’in değil, dünyanın sayılı güzel yerlerinden bir tanesi, tabiat harikası. Yapılan çalışmalar sonrasında kazılan yerlere çim iyileştirme ve aydınlatma çalışması yapılıyor. Araçlara da kapanacak olan Yason Burnu’nda halkın ihtiyaçları doğrultulusunda yapılacak olan çalışmalar da alanın dışında gerçekleşecek. Burası tarihimizden miras kaldığı haliyle korunacak” diye konuştu.

“YASON ÜZERİNE TİTREDİĞİMİZ BİR YER”

Yason’da yanlışa yer verilmeyeceğini kaydeden Başkan Güler, “Yason zaten çok güzel ve tanınan bir yerdi. Biz daha da tanıtmak üzere çalışmalar yaptık. THY’nın iç kabin ekranlarına Yason’un görselleri kondu. Dünyanın değişik yerlerine yayınlar yaptık. Burası endemik bitkileriyle de öne çıkan harkulade bir yer. Üzerine titrediğimiz bir güzellik.  Onun için bunu korumak durumundayız. Biz burada erdemli davranışlar içerisindeyiz. Doğru olan şeyleri yapmakla mükellefiz. Bize görev bu nedenle verildi. Bizde yanlışa geçit yok. Burada yanlış yapılmayacak. Yapılmasana da asla müsaade edemeyiz.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : “YANLIŞA, MÜSAADE, ETMEYİZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız