HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Mayıs 2020 Salı Saat: 11:07

ORGANİK GÜBRE DAĞITIMI YAPILIYOR

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde Ordu’da uygulanan Organik Havzalarda Organik Üretimin Geliştirilmesi Projesi kapsamında organik tarım yapan üreticilere 400 ton organik gübre dağ
ORGANİK GÜBRE DAĞITIMI YAPILIYOR

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde Ordu’da uygulanan "Organik Havzalarda Organik Üretimin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında organik tarım yapan üreticilere 400 ton organik gübre dağıtımı yapıldı.

Bu kapsamada Akkuş ilçede düzenlenen gübre dağıtım törenine Akkuş Kaymakamı Sayın Yiğit Yaşar Demirer, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Ekrem Oğurlu, Akkuş İlçe Müdürü Muzaffer Sakar, Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya ve üreticilerimiz katıldı.

Dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Dünyada artan nüfusun beslenebilmesi ve üretimin artırılması amacıyla tarımda 1960'lı yıllardan itibaren kimyasal kullanımı artmış ve zamanla vazgeçilmez bir hal almıştır. Ancak kullanılan bu yoğun kimyasalların başta insanlara, hayvanlara ve çevreye yaptığı zararlar ortaya konulmuştur. Sentetik kimyasalların insan ve çevre sağlığında oluşturduğu tehdit, geleceğimiz için de endişe oluşturmaktadır.

Bu nedenle başta gelişmiş ülkelerde olmak üzere daha doğal, sağlıklı üretim yöntemlerinin uygulanması arayışları başlamıştır. Bu yöntemlerin başında da organik tarım gelmektedir" dedi. "Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen, üretimde kimyasal girdi kullanılmadan üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir" diyerek sözlerine devam eden İl Müdürümüz; "İlimizde organik tarım alanında son yıllarda önemli gelişmeler kaydedildi.  İlimizde 2004 yılında organik tarım yapan üretici sayısı son 10-12 yılda 12 kat, üretim alanı da 5 kat artmıştır. Şuanda ilimizde 2 bin 760 üretici tarafından 69 bin 600 dekar alanda organik tarım yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

İlimizde organik tarımı geliştirmek amacıyla önemli projelerin hayata geçirildiğini kaydeden İl Müdürü; "İlimizde organik tarımı geliştirmek için önemli projeler uyguluyoruz. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz ile DOKAP işbirliğinde "Organik Havzalarda Organik Üretimin Geliştirilmesi Projesi"ni ilimizde hayata geçirdik. Projemiz ile birlikte 10 ilçemizden 312 üreticimize toplam 400 ton organik gübre dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bu üreticilerimizden 77 kişi Akkuş ilçesinde yaklaşık 900 dekar alanda organik Akkuş fasulyesi üretimi, 235 üreticimiz ise yaklaşık 5 bin 300 dekar alanda organik fındık yetiştiriciliği yapmaktadır" ifadelerini kullandı.  

İl Müdürü; ana ürünümüz olan fındıkta organik tarımın geliştirilmesi için yapılan çalışmaların yanında Akkuş ilçesinde yetiştiriciliği yapılan ve coğrafi tescilli bir çeşit olan Akkuş Fasulyesinde de bu alanda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, il genelinde organik tarımın geliştirilmesi adına çalışmaların devam edeceğini söyledi.

 

Anahtar Kelimeler : ORGANİK, GÜBRE, DAĞITIMI, YAPILIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız