HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Mayıs 2020 Salı Saat: 11:11

“19 MAYIS GENÇLİK, GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Gençler tarihsel süreçte yaşananları asla dikkatten kaçırmamalı, geleceğin yol haritası
“19 MAYIS GENÇLİK, GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Gençler tarihsel süreçte yaşananları asla dikkatten kaçırmamalı, geleceğin yol haritasını geçmişten ibretler alarak hazırlamalıdır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını muhafaza ve müdafaa etme noktasında en büyük sorumluluğun geleceğin teminatı olan gençlere düştüğünü vurgulayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, mesajında şu görüşlere yer verdi:

19 Mayıs 1919 Büyük Türk Milletinin yaşadığı sıkıntılı günler sonrasında küllerinden yeniden doğduğu, milletimiz ve ülkemiz için yeni bir geleceğe doğru hayati bir adımın atıldığı önemli bir gündür.

Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan bir avuç inanmış insanın başlattığı bu kutlu yürüyüş neticesinde, büyük fedakârlıklar gösteren aziz Türk milleti, esareti reddedip bağımsızlığını elde etmiştir.

Bütün ümidinin gençlikte olduğunu her daim vurgulayan Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’u gençlere adayarak “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz" dedi.

19 Mayıs Gençlik, gençlik ise gelecek demektir. Milli ve manevi değerlerine bağlı, saygı ve hoşgörü içinde olan donanımlı gençlerle, Türkiye’nin geleceği teminat altındadır.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Gençlerimizin görev ve sorumluluğu, bu değerli emaneti yaşatarak sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak olacaktır.

Gençlerimiz, kendilerine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin aslında yüzlerce yıllık bir devlet tecrübesine sahip olduğunu asla unutmamalı; milli şuur, milli bilinç ve milli ahlak ilkelerinden asla taviz vermemelidir.

Türkiye'nin en önemli serveti gençlerimizdir. Bugün bizlerin bulunduğu konumlara yarın gençlerimiz geleceklerdir. İşte bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmet, aslında ülkemiz geleceğine yapılmış birer yatırım olarak değerlendirilmelidir. Bir millet, gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara, kendilerini ispat edecek imkânlar sunabildiği sürece ilerleyebilir.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tarih boyunca millet ve devletimizin istiklali ve birliği için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

 

 

Anahtar Kelimeler : “19, MAYIS, GENÇLİK, İSE, GELECEK, DEMEKTİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız