HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Haziran 2020 Salı Saat: 12:57

TSE’YE, “SAĞLIKLI TURİZM SERTİFİKASI”

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, Turizm bakanlığı tarafından, “SAĞLIKLI TURİZM SERTİFİKASI” (CERTIFICATE OF HEALTHY TOURISM)”  belgelendirme faaliyetleri ile ilgili çalışmaların başlatı
TSE’YE, “SAĞLIKLI TURİZM SERTİFİKASI”

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, Turizm bakanlığı tarafından, “SAĞLIKLI TURİZM SERTİFİKASI” (CERTIFICATE OF HEALTHY TOURISM)”  belgelendirme faaliyetleri ile ilgili çalışmaların başlatıldığını belirterek, Enstitülerinin bu kapsamda belgelendirme alanın da yetkili kılındığını duyurdu.

Kaygı, yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere,  Dünya Sağlık Örgütü tarafından  "Pandemi"  kapsamına alınan Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, kontrollü normalleşme süreci aşamasına geçilmiş bulunmaktadır.

Salgına karşı verilen başarılı mücadele sonrasında, seyahat ve turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir süreç içerisinde yeniden başlatılması öngörülmektedir.

Bu kapsamda, Turizm bakanlığı tarafından, “SAĞLIKLI TURİZM SERTİFİKASI” (CERTIFICATE OF HEALTHY TOURISM)”  belgelendirme faaliyetleri ile ilgili çalışmaları başlatmış olup, Enstitümüz de belgelendirme alanın da yetkili kılınmıştır” dedi.

Belgelendirme faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Kaygı, şöyle devam etti; “Konaklama tesisleri, yeme içme tesisleri, turistik taşımacılık-tur operatör-rehber kuruluşları kapsamaktadır.

Bu kapsamda, turizm faaliyetlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından, bir belgelendirme programı ve Sağlıklı Turizm belgelendirmesine ilişkin kriterler hazırlanmış olup, bahse konu Programın detaylarına; https://www.tga.gov.tr/turkiyenin-saglikli-turizm-belgelendirme-programi-hakkinda/ Belgelendirme kriterlerine;https://www.tga.gov.tr/saglikli-turizm-belgelendirme-kriterleri/ Belgelendirme süreç bilgilerine:https://www.tse.org.tr/Icerik/DuyuruDetay?DuyuruID=5922 linklerinden ulaşmak mümkündür” diye konuştu.

Kaygı, daha sonra şunları söyledi; “Özetle program kapsamın da: Sağlıklı Turizm Belgesi’ni vermeye yetkili olan akredite firmalar tarafından yukarıda belirtilen program ve kriterler doğrultusun da başvuruda bulunacak tesislerin hijyen, sağlık denetimi ve uygunluk değerlendirmeleri yapılarak uygunluk sertifikalarının düzenlenmesi ve takip programlarını kapsamaktadır.

Belgelendirme süreçlerinin tamamlanmasına müteakip, belgeli kuruluşlar yeterliliklerinin devam edip etmediğinin tespiti amacı ile her ay düzenli olarak denetime tabi tutulacaktır. Yine bu amaçla her iki ayda bir belgeli oteller “Gizli Müşteri” gönderilmek kaydı ile denetlenecektir.

“SAĞLIKLI TURİZM SERTİFİKASI” (CERTIFICATE OF HEALTHY TOURISM)”  Belgesini almaya hak kazanan tesisler Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesinden de duyurulacak olup Sağlıklı Turizm Belgesi logosu, belgeyi alan tesislerinin görünen noktalarına asılması sağlanmak sureti ile müşterilerin belge üzerindeki kare kod sayesinde tesis ile ilgili tüm denetleme bilgilerine erişebilmesi de sağlanarak, tüm süreçler de şeffaflık kazanılması da hedeflenmiştir.

Anlaşılan o ki önümüzde ki dönemler de, tüm Dünya da “SAĞLIKLI TURİZM SERTİFİKASI” (CERTIFICATE OF HEALTHY TOURISM)”    bireysel ve kurumsal müşteriler için konaklama ve yeme içme de öncelikli seçim sebebi olacaktır.

 

Ülkemiz ve Dünyanın önde gelen belgelendirme kuruluşları arasın da yer alan ve faaliyet alanların da   “Devlet Güvencesi” olarak kabul edilen  Türk Standartları Enstitüsü olarak tüm hazırlıklar tamamlanmış olup, Belgelendirme faaliyetlerine başlanmıştır.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız