HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Haziran 2020 Cumartesi Saat: 09:43

SAĞLIK KAHRAMANLARINA HATIRA ORMANI

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleştirilen “Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı” fidan dikim törenine katıldı.
SAĞLIK KAHRAMANLARINA HATIRA ORMANI

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleştirilen “Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı”  fidan dikim törenine katıldı.

 

Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Durugöl Mahallesinde, Melet Irmağı kenarında oluşturulan “Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı”na fidan dikim töreninde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Türkiye Cumhuriyeti, son 20 yılda sessiz ve büyük bir devrim yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Aziz Türk Milleti ile gurur duyun. Çünkü, bu devlet gerçekten önemli işler başarmış bir devlettir. Biz dünyanın son evrensel ve emperyal imparatorluğunun sahibi bir milletiz. Önce kendimizin kim olduğunu tanımlamamız gerekir” diyerek, sosyal yardımlar noktasında Ordu özelinde de bugüne kadar ciddi bir aşamanın gerçekleştirildiğini söyledi.

 

“Bugün itibariyle 100 bin haneye yardım yaptık. 82 bin aileye bu süre içerisinde gıda paketi ulaştırdık ve 70 bin talebi yerine getirdik. Vefa Sosyal Destek Gruplarını arayan herhangi bir vatandaşımız ne talep ederse etsin, bu süre içerisinde gerçekleştirdik. Bu bizim farkımızı ortaya koyuyor” diyen Vali Yavuz, “Burada bir başarı varsa Aziz Türk Milletinindir, sizlerindir, devletimizindir. Salgın döneminde yaklaşık 450 kahraman sağlık çalışanımız, özel veya kamuda temin ettiğimiz yerlerde kaldılar, aileleriyle görüşemediler, çocuklarıyla uzaktan ya da görüntülü görüştüler. Bu gerçekten çok büyük bir fedakârlıktır. Diğer taraftan polisimiz, jandarmamız, bekçimiz, zabıtamız, vakıf çalışanlarımız, Valilik çalışanları da fedakarlıkta bulundu. İnanıyorum ve gördüğüm şudur ki; çoğu gün 2 saat uykuyla benim yakın çalışma ekibim çalışmak zorunda kaldı. Ama memnun muyuz, mutlu muyuz? Evet mutluyuz. Çünkü, vatandaşımızın elinden tuttuk, hiç kimseyi çaresiz bırakmadık. İşte bizim medeniyet kodumuz budur. Bizim dünyaya söyleyecek sözümüz, yapacak çok işimiz var. Avrupa’dan ve Batı’dan insanlık dersi almaya ihtiyacımız yok.

 

 

 

Bizim önümüzdeki süreçte bilimsel ve teknolojik gelişmemizi tamamlamamız ve bu alanla dünya ile daha iyi rekabet edebilir hale gelmemiz gerekiyor. Büyük Atatürk’ün de gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma ideali de budur” şeklinde konuştu. 

 

Vali Yavuz, ”Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yeşilin, doğanın korunması noktasında da önemli kararlar aldı ve bunları uyguluyor. Kamuda ve özelde çalışan 9 bin 42 kahraman sağlık çalışanımız var ve Bakanlığımız onları unutmadı, onlar için birer fidan dikiyoruz ve böylelikle kardeşliğimizi, fedakârlığımızı kalıcı hale getiriyoruz. Dikilen ağaçlar büyüdükçe de her bir sağlık çalışanımızın yapmış olduğu fedakârlıkla, toplumumuzun gönlünde yeşermeye, büyümeye devam edecek. Bu vesileyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum. Bu çalışma esnasında emeği geçen her bir kardeşimizi gönülden kutluyor, herkesi tebrik ediyorum. Basın çalışanlarımız da bu süreçte çok önemli bir görev ifa ederek, sorumlulukla hareket ettiler” diye konuştu.

 

Konuşmasında Ordu’da Covid-19 salgın süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, ”Salgını en iyi yöneten illerden bir tanesiyiz. Vaka sayılarımız uzun süre Türkiye ortalamasının altında gitti. Ancak, daha sonra özellikle yurt dışı ve şehir dışı kaynaklı gelişlerle birlikte bir artış oldu. Şu an o da stabil hale geliyor” dedi ve vatandaşlara seslenerek, “Bu şehrin Valisi olarak, hiçbir yerde maskesiz dolaşmıyorum ve tüm vatandaşlarımıza maskesiz dolaşmamaları konusunda rica ve tavsiyede bulunuyorum. Bilim adamlarımızın söylediğine göre, maske olmazsa olmaz hususlardan bir tanesi. Lütfen buna uyalım. Bizatihi şehrin Valisi olarak Süleyman Felek Caddesine, İsmet Paşa’ya çıkıyorum. Bizzat kendim denetliyorum. Yanyana oturanlar, maskesi olmayan vatandaşlarımızı görüyorum. Virüsün bulaşmayacağından, sizi öldürmeyeceğinden bu kadar mı eminsiniz? Ya da sevdiğimiz herhangi birinin hayatını garanti altına mı aldınız? O yüzden buradan söylüyorum, rica ediyorum, çok önemli bir başarıyı elde ettik. Nüfusumuzun neredeyse yarısı kadar illerden bizim vaka sayımız yarısı kadardı. Ama son dönemde bir artış eğilimi yaşadık. 10-15 günlük bir artış eğilimi oldu.  Asker uğurlamaları var özellikle bunu yasakladık. Sosyal mesafeyi lütfen ihmal etmeyin.  Her gittiğimiz yerde artık hayatımız eskisi gibi olmayacak. Hiç kimse aşı bulununcaya kadar eski normali aramasın, Bu yeni normale alışmayı hepimiz öğrenmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

Her yıl 5 Haziran tarihinin Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını hatırlatan ve çevre bilincinin sadece bir günle sınırlı olmaması gerektiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ordu’da 453 noktada faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ağaçlandırma ile birlikte yeşil ile olan dostluğumuzu hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru olarak perçinliyoruz. Sayın Valimiz başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

 

Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise yaptığı konuşmada, ”Sağlıklı yaşam ancak ve ancak sağlıklı bir çevre ile olmaktadır. Çevrede sağlığı doğrudan ya da dolaylı etkileyen önemli etkenler arasındadır. Ormanlar da sağlıklı birer çevrenin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bugün burada 754 bin nüfuslu Ordu’muzda fedakârca sağlık hizmeti sunan kamu ve özel sayıları 9 bini aşan sağlık kahramanlarımız için hatıra ormanı kuruyoruz. Mesai mefhumu gözetmeksiniz, çocuklarından ayrılıp misafirhanede, yurtlarda kalan, bazen evlerine hiç gitmeyen, ara ara evlerine gidip uzaktan ailelerini, çocuklarını gören fedakârca mücadele eden, salgınla mücadelede en ön saflarda savaşan, benim de naçizane mensubu olduğum sağlık camiasının duygularını ifade etmek için kelimeler kifayetsiz kalmaktadır. Doğaya dikilen bir fidan bir hayatın başlangıcına vesile olmaktadır. Covid-19 salgını vesilesiyle ülkemiz genelinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, hastalığa yakalanan çalışanlarımıza da şifalar diliyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından, Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri sağlık çalışanları adına fidan dikimini gerçekleştirdi.

 

“Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı”na,  30 adet Karaağaç, 25 adet Saplı Meşe, 25 adet Top Mazı, 5 adet Çınar Yapraklı Akçaağaç, 5 adet Diş Budak, 3 adet Defne, 8 adet Leylandi, 8 adet Söğüt Ağacı, 8 adet Su Sediri, 4 adet Avize Bitkisi dikildi.

 

 

Anahtar Kelimeler : SAĞLIK, KAHRAMANLARINA, HATIRA, ORMANI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız