HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Temmuz 2020 Pazar Saat: 10:17

MEVSİMLİK İŞÇİLERE TEST YAPILSIN

Her yıl Karadeniz bölgesinde fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçileri Koronavirüsten dolayı gelsinler mi, gelmesinler mi tartışmaları sürerken Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, her yıl Ünye’ye 3 bin 500 civar
MEVSİMLİK İŞÇİLERE TEST YAPILSIN

Her yıl Karadeniz bölgesinde fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçileri Koronavirüsten dolayı gelsinler mi, gelmesinler mi tartışmaları sürerken Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, her yıl Ünye’ye 3 bin 500 civarı mevsimlik işçi geldiğini belirterek, mevsimlik tarım işçileri olmadan yerel işçilerin fındık toplama işinin altından kalkamayacağına işaret etti.

Yola çıkarken ve geldikleri yerde test yapılsın

Fındık toplamak için mevsimlik tarım işçilerine gerçekten ihtiyaç olduğunu belirten Osman Sarıkahraman, bunlara memleketlerinden yola çıkarken ve fındık toplamak için geldiği yerde virüs testi yapılırsa sıkıntı yaşanmayacağını dedi.

Yerel işçilerimiz bu işe yetmez

Başkan Sarıkahraman, “Tarım vazgeçilmezimiz, fındık ise Ünye ve Karadeniz Bölgesi özelinde geleceğimiz. Pandemi süreci bize vazgeçilmez olan tarımımızın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Tarımda hiçbir iş, insan gücü olmaksızın yapılamaz. Makineleşmiş tarım var. Ama Karadeniz’de fındık tarımının çokta makineyle olamayacağını biliyoruz. Yerel işçilerimizin de bu bölgenin fındığını toplamaya yetmeyeceğini de biliyoruz.  Çünkü artık yağmur yağdığında sel oluyor, ve bunun gibi doğa olayları yaşanabiliyor. Bu yüzden fındık üreticimizin bir an önce fındığını toplaması gerekiyor. Bu anlamda da mevsimlik tarım işçilerine gerçekten ihtiyaç oluyor” dedi. 

Dikkatli olduktan sonra sıkıntı olmaz

Mevsimlik tarım işçilerinin memleketlerinden çıkarken ve fındık toplamak için geldiği yerde virüs testi yapılırsa sıkıntı yaşanmayacağını ifade eden Sarıkahraman, “Pandemi sürecinde mevsimlik işçilerigelmeli mi, gelmemeli mi? sorusu ve tartışması yerine, Nasıl gelmeli? sorusu sorulmalı, buna göre hal çaresi düşünülmeli. Ama bütün bunların üstesinden gelecek bir devlet olgumuz var. Bunda benim hiç kaygım yok. İnsanlara yola çıkarken test yapılır, geldiğinde burada test yapılır. Herkes mecrasına yerleştikten sonra hijyen ortamı sağlanıp yapılması gerekenler anlatıldıktan ve dikkatli olunduktan sonra sıkıntı olmayacaktır” diye konuştu.

Vali başkanlığında toplanacağız

Ordu Vali Tuncay Sonel başkanlığında 29 Haziran pazartesi günü mevsimlik işçiler için toplantı yapılacağını söyleyen Sarıkahraman şunları kaydetti, “Tarım yoksa hiç bir şey yok. Üretemezseniz yiyemezsiniz, yiyemezseniz ise aç kalırsınız. Fındık tek başına bu ülkeye 2 milyarın üzerine dolar gibi döviz kazandıran bir ürün. Dalda kalmayacak, tabi ki toplanacak. Bu konuyla ilgili de davetiye geldi. Bunun ilk toplantısını 29 Haziran pazartesi günü yapacağız.”

Ünye KENT Haber

Anahtar Kelimeler : MEVSİMLİK, İŞÇİLERE, TEST, YAPILSIN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız