HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Temmuz 2020 Salı Saat: 09:59

YETER ARTIK…!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Yeter artık her sene aynı tiyatro sahnelenmesine izin vermeyelim” dedi. Fındığın bölgemizde yaklaşık 8 milyon kişinin geçim kaynağı olduğunu ifade eden Ordu Z
YETER ARTIK…!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Yeter artık her sene aynı tiyatro sahnelenmesine izin vermeyelim” dedi.

Fındığın bölgemizde yaklaşık 8 milyon kişinin geçim kaynağı olduğunu ifade eden Ordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Fındık piyasalarında hasat zamanı yaklaştıkça geçmiş yıllarda olduğu gibi yeni manipülasyon ve projelerin devreye sokulmaya çalışılıyor. Oysa fındık bizim bölgemiz için altın değerinde, fındık önemli. Üretici borcunu, harcını ödüyor. Nişanını, düğününü yapıyor, askere oğlunu gönderiyor. Fındık fiyatlarındaki yaşanan bu istikrarsızlığın mutlaka sorgulanması gerekir. Kimsenin kimsenin ekmeğiyle oynamaya hakkı yok. Hele üreticinin zor şartlarda emeğini ortaya koyarak ürettiği fındığımız bu fiyatları hak etmiyor” şeklinde konuştu.

 

“ÇÖZÜM ÜRETMEK GEREKİYOR”

Her sene 2-2,5 milyar dolar ihracat geliri sağladığımız fındıkta yaşanan oyunlara engel olmak, üreticimizin yüzünü güldürmek için fındığa alternatif Pazar aramak zorunda olduğumuzu ifade eden Ordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça,

 

 

 

"Fındık 18 TL’ye kadar düştü. Fındık taban fiyatının açıklanacağı bugünlerde bu düşüşün spekülatif bir fiyat olduğu görülmekle beraber şu anda depoların stoklarında fındık bulunmamaktadır. TMO'dan 24 TL’ye fındık almak için aralarında kavga eden tüccar ve sanayiciler, üreticinin fındığına gelince fiyatların niçin 18 liraya inmesini sağlıyorlar? Çözüm üretmek gerekiyor. Kalıcı ve üreticiye rahat nefes aldıracak, ürünü değer bulacak çözümler olmalı ki; hedef Avrupa'da birkaç firmayla çalışmak değil, çok daha farklı bölgelerde, alternatifi bol, alıcılı bir piyasa oluşturmak çok doğru olacaktır. Fındık fiyatı otomatik olarak, üreticinin beklediği, hak ettiği seviyelerine çıkacaktır" ifadesini kullandı.

 

 “OYUNU BOZMAK GEREK”

Bu oyunu bozmak için Cumhurbaşkanı, başta olmak üzere Tarım Bakanı Bölge Milletvekilleri ve TMO Genel Müdürlüğünden, bütün yetkili kurumlardan destek beklediklerini söyleyen Akça;“Sayın Cumhurbaşkanımız geçen yıl olaya el atarak, TMO alımlara erken başladı ve fındığımız serbest piyasada 24 TL’ye kadar yükseldi. Bu yılda gereken müdahalenin yapılmasını bekliyoruz.  8 milyon vatandaşımızın geçim kaynağı olan fındığın hak ettiği değeri görmesi bölgemiz ekonomisi açısından çok önemli” diye konuştu.  (Haber/Ufuk ERSOY)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : YETER, ARTIK…!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız