HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Temmuz 2020 Çarşamba Saat: 10:48

CANKURTARANLAR SPORDAN KOPMUYOR

Vatandaşların güvenli bir deniz sezonu geçirmesi için 15 Haziran’da Büyükşehir Belediyesine bağlı plajlarda hizmet vermeye başlayan cankurtaranlar, güne sabah sporu ve yüzme teknikleri eğitimiyle zinde başlıyor.             
CANKURTARANLAR SPORDAN KOPMUYOR

Vatandaşların güvenli bir deniz sezonu geçirmesi için 15 Haziran’da Büyükşehir Belediyesine bağlı plajlarda hizmet vermeye başlayan cankurtaranlar, güne sabah sporu ve yüzme teknikleri eğitimiyle zinde başlıyor.

                Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM) ekipleri, 3’ü kadınlar plajı, 1’i engelliler plajı olmak üzere toplam 17 plajda 65 personelle Ordu sahillerinin güvenliğini sağlıyor.

17 PLAJDA 65 CANKURTARAN

İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl, ekiplerin canla başla çalıştıklarını ifade ederek, “15 Eylül’de sezon açılışı yaptığımız 3’ü kadınlar plajı 1’i engelsizler plajı olmak üzere 17 plajda 65 cankurtaranımız canla başla çalışıyor. Eğlencenin faciayla sonuçlanmaması için vatandaşların can güvenliğini sağlamak noktasında her türlü tedbiri alan ekibimiz, kondisyondan düşmemek için güne sabah sporuyla başlıyor, akabinde ise olası boğulma olaylarına hızlı ve etkin müdahale için yüzme teknikleri eğitimlerini sürdürüyor” dedi.

26 KİŞİ YAŞAMA TUTUNDU

26 boğulma tehlikesi yaşanan olaya müdahale edildiğini söyleyen Daire Başkanı Çınkıl, “Sezon açıldığı günden bu yana yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçen ekiplerimiz, yaklaşık bir aylık sürede 26 boğulma tehlikesi yaşayan vatandaşa müdahale ederek yaşama tutunmasını sağladı.  Bir canı bile kurtarmanın değeri paha biçilmez. Hayatı kurtulan insanların evlerinde sevdikleriyle hayatlarına devam ettiğini bilmek müthiş bir duygu. Kurallara özen gösterildiği sürece herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacaktır” diye konuştu.

14 EYLÜL’E KADAR HİZMET VERECEK

15 Haziran-14 Eylül tarihleri arasında haftanın her günü 10.30 ile 19.00 saatleri arasında hizmet veren OSKEM ekipleri; Altınordu ilçesinde Akyazı Plajı,  Akyazı Halk Plajı, Cumhuriyet Mahallesi Halk Plajı ve Kumbaşı Halk Plajı; Perşembe ilçesinde Efirli Kadınlar Plajı ve Çaka Beyaz Kum Plajı, Aktaşlar Plajı, Efirli Engelsizler Plajı; Fatsa ilçesinde Demas Kadınlar Plajı, Demas Halk Plajı ve Çamlık Halk Plajı; Ünye ilçesinde Kırkevler Halk Plajı, Gölevi Kadınlar Plajı, Çınarsuyu Halk Plajı, Nuriye Mahallesi Halk Plajı, Fevzi Çakmak Halk Plajı; Gülyalı Tepealtı Halk Plajı’nda vatandaşların güvenliğini sağlıyor.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : CANKURTARANLAR, SPORDAN, KOPMUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız