HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Temmuz 2020 Çarşamba Saat: 10:51

KESTANE BALI HASADI BAŞLADI

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, İkizce ilçesi Özpınar Mahallesinde kestane balı hasadı yapan üreticileri ziyaret etti.          Ziyarete Ordu Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çiftçi, Hayvan Sağlığ
KESTANE BALI HASADI BAŞLADI

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, İkizce ilçesi Özpınar Mahallesi'nde kestane balı hasadı yapan üreticileri ziyaret etti.

         Ziyarete Ordu Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çiftçi, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Tayfun Kara ve İkizce İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Ekinci’de katıldı.

Kestane balı hasadında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; "İlimizde çok sayıda arıcımız tarafından kestane balı üretimi yapılmaktadır. Sadece İkizce ilçemizde 28 üreticimiz kestane balı üretimi yapmaktadır ve şu anda üreticilerimiz ballarını hasat etmeye başladılar" dedi.

Arıcıların oldukça güzel bir sezon geçirdiğini belirten Yılmaz; "Bölgede mevsim çok güzel geçti. Özellikle bir aylık dönemde bu bölgemizde yağış çok az oldu. Bölgede nektar akımı da oldukça güzeldi. Dolayısıyla arıcılarımız oldukça güzel ve verimli bir sezon geçirdiler" diye konuştu.

 "İkizce ilçemizde 28 arıcının yaklaşık 3 bin kovan arısıyla 20 ton civarında kestane balı üretimi yapmaktadır" diyen Yılmaz, "Kestane balı özellikle gurbetçiler tarafından yoğun olarak tercih ediliyor. Üretilen kestane balları değeri fiyatında alıcı bulabilmekte ve adeta yok satmaktadır" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : KESTANE, BALI, HASADI, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız